Muzej

Veliki hit: Voštane figure Trumpa i Niete

Lifestyle / Flash | 04. 02. 2017. u 13:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voštane figure američkog i meksičkog predsjednika Donalda Trumpa i Enrique Pena Niete u Meksiku privlače pažnju velikog broja domaćih i stranih turista, javlja agencija Anadolija.

Voštane figure su izložene u muzeju u Meksiku, a veliki broj građana fotografira se sa obojicom predsjednika. Mnogo je i onih koji su se odluči samo za fotografiju sa američkim predsjednikom.

SAD i njegov južni susjed Meksiko dijele granicu dugu oko tri tisuće kilometara, a na dijelu od 1.100 kilometara nalaze se isparčan zid, ograda i žica.

Vrijednost ove ”meksičko-američke barijere” procjenjuje se na 2,4 milijarde dolara, a pomoću senzora i kamera nagleda je američka Uprava za kontrolu granice. Barijera počinje u saveznoj američkoj državi California, te se kroz države New Mexico, Arizona i Texas i prostire se ka istoku.

Američki predsjednik Donald Trump nakon stupanja na funkciju poduzeo je prvi korak kako bi sproveo projekt podizanja zida na granici sa Meksikom, što je bilo jedno od najznačajnijih obećanja tijekom izborne kampanje.

Trump na dijelu izvan meksičko-američke barijere, koji je dug oko 1.900 kilometara, točnije na 1.600 kilometara, namjerava podići zid.

Kopirati
Drag cursor here to close