Dječji park Borak

Velik broj djece i roditelja na Festivalu balona u Širokom Brijegu

Lifestyle / Flash | 26. 10. 2014. u 14:58 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojni građani Širokog Brijega iskoristili su sunčanu nedjelju za provod s mališanima u dječjem parku Borak u Širokom Brijegu gdje je Inicijativa za Široki Brijeg organizirala Festival balona u sklopu projekta ”Igrajmo zajedno”.

Osim ugodnog druženja, djeca su dobila balone i slatkiše, a kroz ovo druženje i zabavu skrenula se pozornost na važnost očuvanja jedinog dječjeg igrališta ovog tipa u Širokom Brijegu, kojeg su prije nekoliko godina gradu i građanima poklonili vojnici turskog kontigenta EUFOR-a koji su tada bili smješteni u Širokom Brijegu.

Želja organizatora je iznaći sredstva za proširenje kapaciteta parka te će pokušati da ovaj događaj postane tradicija i da ovaj park jednog dana postane najljepši u ovom dijelu Hercegovine.

Roditelji su putem anonimne ankete dali prijedloge kako zaštiti i unaprijediti ovaj park za djecu, a Inicijativa za Široki Brijeg se nada da će ovaj projekt zaživjeti te ukoliko se to uistinu dogodi, organizirali bi let balonom čime bi ovaj park postao jedinstven u regiji i po tome sadržaju.

''Želja nam je i naš cilj je promjena ekološke svijesti i navika građana. Od ovoga što činimo svi ćemo imati koristi. Stoga očekujemo od građanki i građana Širokog Brijega potporu kako bi ovaj projekt na kraju bio uspješan'' rekli su iz Inicijative za Široki Brijeg.

Nikada ovoliko djece i roditelja nije bilo u dječjem parku Borak u isto vrijeme, a ovim putem pozivamo roditelje da svoje mališane svakog vikenda, naravno ukoliko im to poslovne obveze dopuste, izvedu ”malo na zrak” i uživaju u prirodnom biseru Borak.

Kopirati
Drag cursor here to close