UWC

Vašar ideja u Mostaru

Lifestyle / Flash | 28. 10. 2015. u 13:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za kreativno učenje 'Plus' organizira konferenciju 'Vaša(r) ideja' koja će se održati u petak, 30. listopada 2015. u 19 sati u Mostaru. Deveta po redu konferencija realizirat će se u suradnji sa United World College (UWC) Mostar koji je ujedno i domaćin srednjoškolcima iz cijele Bosne i Hercegovine na 'Vašaru ideja'.

Konferencije 'Vaša(r) ideja' su koncipirane u vidu javnog govorništva stručnjaka iz prakse, koji svojim izlaganjima trebaju inspirirati mlade, ali i one nešto starije, i ponukaju ih na kritičko promišljanje i odgovornije djelovanje u svojoj okolini. Svojim autoritetom govornici postaju uzorom srednjoškolcima, a životnim pričama o uspjesima i nedaćama sa kojima su se susretali kreiraju realnija životna očekivanja mladih.

Gosti predavači na devetoj konferenciji Vaša(r) ideja su: Božidar Mihajlović - aktivist, čovjek čija je životna misija borba za socijalnu pravdu - olakšati patnje siromašnih, boriti se za odbačene i potlačene, biti glas za one koji nemaju glasa. Osnivač je i koordinator 'Let's Do It' projekta u BiH.

Marjana Tomaš – psiholog, ovogodišnja je dobitnica prestižne nagrade 'Yale Educator Award' za inspirativno djelovanje i podršku učenicima. Radi kao Savjetnica za univerzitetsko obrazovanje u UWC Mostar.

Orhan Maslo – pokrećući brojne projekte i radeći na organizaciji događaja koji su obilježili glazbeni život BiH, svoj radni vijek veže za glazbu i Mostar. Trenutno radi kao menadžer studija Muzičkog centra 'Pavarotti' u Mostaru.

Konferenciji u Mostaru će prethoditi cjelodnevna radionica za mlade. Naime, tijekom školske 2015/2016 godine 'Vaša(r) ideja' će svojoj publici ponuditi i nešto više od ustaljene trogodišnje prakse. Pored zanimljivih govornika 'Vaša(r) ideja' će po prvi put okupiti mlade iz cijele Bosne i Hercegovine na radionicama koje će se od sada redovno realizirati u okviru projekta.

Radionice imaju za cilj da stručno osposobe srednjoškolce za kreiranje projekata ovog tipa u svojim lokalnim zajednicama, čime bi svoje srednjoškolosko obrazovanje učinili zanimljivijim i svrsishodnijim.

Pet timova srednjoškolaca koji dolaze iz Maglaja, Banja Luke, Sarajeva i Mostara sastat će se u petak, 30.10.2015. u 14 sati u UWC gdje će se upoznati sa liderima tematskih radionica i otpočeti proces jednogodišnje edukacije kroz praktičan rad. Voditelji radionicu su: prof. dr. Nenad Veličković – Kako i gdje pronaći istinu?, Zoran Ćatić i Mirza Ajnadžić – Mediji i produkcija, te Filip Andronik – Strip kao medij.

Deveti 'Vaša(r) ideja' je podržala Vlada Švicarske i Američko veleposlanstvo u BiH a realizira se u suradnji sa United World College u Mostaru, Ministarstvom obrazovanja, znanosti i mladih Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo, navodi se iz UWC-a.

Kopirati
Drag cursor here to close