Radionica i konferencija

Vašar ideja predstavljen u Mostaru

Lifestyle / Flash | 30. 10. 2015. u 20:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za kreativno učenje Plus organiziralo je večeras u Mostaru konferenciju 'Vaša(r) ideja' koja je prvi puta održana izvan Sarajeva. Konferencija je realizirana u suradnji s United World College (UWC) Mostar, koji je ujedno i domaćin srednjoškolcima iz cijele Bosne i Hercegovine na 'Vašaru ideja'.

Predsjednica za kreativno učenje Plus-a Adila Salibašić ističe kako je 'Vaša(r) ideja' koncept koji se realizira pune tri godine, te da je riječ o konceptu javnog govorništva čiji je cilj da potakne mlade ljude da budu proaktivniji.

"U zemlji u kojoj živimo, svjedocima smo svakidašnjih napisa u medijima koji stalno podsjećaju na nemogućnost zapošljavanja, prenose jednu vrlo crnu sliku. Naravno, da nije sve ni tako crno, što i naši govornici već tri godine stalno ukazuju", kazala je ona, naglasivši kako stručnjaci iz različitih oblasti na konferenciji govore kako je uspjeh u BiH moguć, no naravno uz zalaganje, trud i rad.

Konferenciji u Mostaru prethodila je cjelodnevna radionica za mlade koju su vodili Nenad Veličković, Zoran Ćatić, Mirza Ajnadžić i Filip Andronik. Govornici na konferenciji su bili Božidar Mihajlović, Marjana Tomaš i Orhan Oha Maslo.

Tijekom školske 2015/2016 godine 'Vaša(r) ideja' će svojoj publici ponuditi i nešto više od ustaljene trogodišnje prakse. Pored zanimljivih govornika 'Vaša(r) ideja' će prvi put okupiti mlade iz cijele Bosne i Hercegovine na radionicama koje će se od sada redovito realizirati u okviru projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close