090291087

Uspostavljena telefonska linija za pomoć osobama s invaliditetom

Lifestyle / Flash | 01. 07. 2016. u 12:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje "Bosanski doktori za osobe s invaliditetom" od danas je uspostavilo donatorsku telefonsku liniju (090291087) za pomoć osobama s invaliditetom.

Direktorica Udruženja Amela Velić kazala je za Fenu da ta nevladina organizacija, putem servisa personalne asistencije, pruža podršku osobama s teškim invaliditetom u Bosni i Hercegovini te da je trenutno putem ovog servisa podržana 21 osoba.

''Zbog nedostatka sredstava u proračunu, dalje financiranje ovog servisa je onemogućeno. Stoga smo u situaciji da moramo tražiti pomoć cijele naše zajednice da bismo nastavili s pružanjem podrške ovim osobama'', pojasnila je Velić.

Svi zainteresirani, svoj doprinos mogu dati donirajući dvije KM pozivom na broj 090291087. Radi se o osobama s teškim fizičkim invaliditetom koje svakodnevne aktivnosti ne mogu obavljati bez pomoći druge osobe, a društveno su aktivni, školuju se, studiraju ili rade.

''Pomozite nama da osobama s invaliditetom osiguramo život dostojan svakog čovjeka'', pozvala je Velić.

Zaključila je da u BiH ne postoji točan registar osoba s invaliditetom te da najveću pomoć ovakvim osobama pružaju upravo nevladine organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close