Boravak u prirodi

Uspješno održan IV. uspon žena u spomen na Marinu Dodik

Lifestyle / Flash | 05. 06. 2012. u 07:28 I.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nekoliko kišovitih vikenda dame iz Mostara su konačno dočekale da u nedjelju, 3.6., budu počašćene jednim lijepim izletom u prirodu o organizaciji HPD-a Prenj 1933. Vrijeme nam je bilo naklonjeno, pa smo u IV. usponu '100 žena u planini' uživale u sunčanom danu.

Koliko našim damama nedostaje ženskog druženja i boravka u prirodi dokazuje i brojka od 69 žena koje su sudjelovale u usponu na Žlijeb na Čvrsnici.

U dva autobusa nalazile su se ne samo dame iz Mostar, nego i iz okolnih mjesta – Jablanice, Konjica, Čapljine, Čitluka itd. Da naše sudionice budu sigurne pobrinula su se sedmorica članova HGSS-a.

Izlet su podržali naši sponzori – HT Eronet, koji je omogućio da iznos participacije ne bude viši od 7KM, i Avon, koji je darovao poklone iznenađenja. Poklone su dobile najmlađa i najstarija sudionica – mala Nora od 8 godina i gđa Marica, dama u zlatnim godinama, koje su bile pobjednice u istim kategorijama i prošle godine! Poklone su dobile još dvije djevojčice koje su došle sa svojim mamama, te još nekoliko nasumce odabranih sudionica – ukupno 22 poklona.

Koliko su sudionice bile zadovoljne organizacijom, te koliko su uživale u prirodi najbolje će one same opisati. Svoje dojmove i iskustva s nama je podijelilo 5 sudionica Uspona: Željana, Katarina, Ana, Marijana i Zorana.

Željana navodi da joj je posebno drago što se ovogodišnji Uspon poklopio s Marininim rođendanom, jer je upravo Marina zaslužna za ideju ovakvog uspona.

'Pozdravljam svaki vid ženske inicijative i organiziranja žena. Neposredan kontakt žena omogućava neku drugu vrstu buduće suradnje, bilo poslovne ili prijateljske. Divno je što je osmišljena aktivnost u prirodi u kojoj su rame uz rame uživale mame i kćeri.', kaže Željana, koja je na izlet krenula sa svojom kćeri već treći put uzastopce.

Katarina je posebno oduševljena prelijepim pogledom s vidikovca na Žlijebu: 'Zbog vidikovca se definitivno isplati potruditi se u napornom usponu. Pogled je kao s fotografija. Nisam vjerovala da nešto takvo kod nas uopće postoji!'

Ana je ugodno iznenađena velikim odazivom žena koje inače nisu planinarke: 'Na jednom mjestu okupile su se žene svih starosnih doba i profesija. Posebno sam zadivljena djevojčicama i bakama koje su sudjelovale. Za svaku pohvalu je što se Uspon organizira u Marininu čast. Potrebno je u Mostaru što češće organizirati ovakve izlete i omogućiti ženama da se druže.'

Marijana, koja prvi put sudjeluje u ovom Usponu kaže: 'Ovo je bio moj prvi Uspon žena, posebno i nezaboravno iskustvo, opušteno druženje, nevjerojatno lijepa priroda. A u planini shvatiš i kako možeš puno više nego što misliš, ako to želiš!

Zorana naglašava uslužnost planinarki i pohvaljuje to koliko su se potrudile oko svake pojedine sudionice: 'U jednom trenutku nisam se osjećala dobro, te su mi planinarke odmah priskočile u pomoć – okrijepile su me kavom, svježom vodom s izvora i voćem. Osjećala sam se okružena pažnjom organizatorica.'

Neke od sudionica su izrazile želju za planinarenjem, stoga vas pozivamo na učlanjenje u HPD Prenj 1933. ili neko drugo vama bliže planinarsko društvo kako biste još bolje mogle upoznati okolne planine i uživati u čarima prirode.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti svim sudionicama, našim sponzorima, kao i medijima na njihovoj podršci. Ukoliko imate neke prijedloge, komentare, pohvale, javite nam se kako bismo dogodine organizirale još uspješniji V. uspon "100 žena u planini" u spomen na Marinu Dodik!

Nadamo se da ćete nam se ponovno pridružiti!

Kopirati
Drag cursor here to close