#EffYourBeautyStandards

Upoznajte Tess Holiday djevojku koja je zatresla modni svijet

Lifestyle / Flash | 28. 01. 2015. u 21:49 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i većina uspješnih modela, Tess Holiday ustrajno slijedi fitness prehranu i program. Ona radi s osobnim trenerom četiri puta tjedno, a u slobodno vrijeme uživa u hodanju, plivanju i planinarenju. Izbjegava sodu i pije puno vode, kuha zdravo i opušta se kako bi bila zdrava osoba. Za razliku od većine uspješnih modela, Tess je visoka 165 cm i nosi broj odjeće 48. U modnoj industriji gdje je veličina plus size modela između 38 i 46 i viši od 165 centimetara Tess je ekstremna promjena.

Tess je od tinejdžerskih dana imala san da postane model i nije dopustila da joj išta stane na put, a ona je u svojoj misiji dekonstruirala društvene stereotipe o težini i visini manekenki te pokazala kako ljepota dolazi u različitim oblicima, piše moja.ba.

Ova dvadesetdevetogodišnjakinja je potpisala unosan ugovor s modnom agencijom MiLk Model Management iz Velike Britanije. Ona je prva žena takvih proporcija u toj elitnoj agenciji.

''Napokon mogu otkriti veliku tajnu! Od sada predstavljam agenciju MiLk Model Management u Londonu i ja sam prva plus-size manekenka ikad ove visine i težine'', napisala je na Instagramu.

Agencija ju je otkrila upravo putem društvene mreže Instagram. Iako je 22-godišnja Tess pokušala napraviti modeling karijeru u rodnim joj Sjedinjenim Državama, uvijek je bila odbijena uz pogrdne komentare, javlja internet magazin moja.ba

''Svatko zaslužuje biti sretan, ali iz nekog razloga činjenica da sam plus size model i sretna nekim ljudima smeta. To je stvrano čudno'', rekla je Tess tamošnjim medijima.

Kao tinejdžerica često je bila žrtva nasilja zbog svoje težine, nakon čega je i napustila školu sa 17, a za Huffington Post je rekla kako još uvijek prima stotine negativnih komentara dnevno.

''Meni je jasno da ne razumije svatko što ja predstavljam. No, za mene je to tako jednostavan concept. Sve se svodi na to da volite svoje tijelo bez obzira na veličinu i slijedite svoje snove'', rekla je Tess.

Međutim, Tess nije odustajala. Pokrenula je kampanju na društvenim mrežama #EffYourBeautyStandards potičući druge žene da slave i vole svoja tijela bez obzira koliko kilograma ili godina imale.

Kopirati
Drag cursor here to close