Samouk

Upoznajte Miloša - najtraženijeg tattoo majstora istočne Hercegovine

Lifestyle / Flash | 12. 03. 2017. u 12:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebinjac Miloš Narančić najtraženiji je majstor tetovaže u istočnom dijelu Hercegovine. Njegove ruže, srca, inicijali, križevi, junaci filmova i legendi, mitska bića krase tijela uglavnom mladih ljudi, ali su sve češći i njegovi murali po zidovima trebinjskih ulica i oslikani zidovi unutrašnjosti trebinjskih poslovnih prostora, jer je Miloš u Trebinju „hit“, prenosi Trebinje live.

Ovaj skromni mladić se na pohvale samo osmjehuje i kaže da je slikanje ono što najbolje zna i voli raditi još iz djetinjstva, a da se ljubav prema tetovaži javila u srednjoj školi, kada su tetovaže postale popularne među mladim svijetom.

''Za nabavku mog prvog pribora glavni je ‘krivac’ bio moj prijatelj koji je na internetu našao ponudu za nabavku početničke opreme koja je koštala 300 maraka, što je za mene tada bio ogroman novac. Trebalo mi je dugo vremena da ga sakupim, a kada sam ga naručio, još pola godine se nisam usuđivao koristiti opremu, pa sam najprije malo vježbao na umjetnoj koži. Prvu sam tetovažu uradio na sebi, a tek kada sam stekao samopouzdanje i određenu rutinu počeo sam raditi drugima'', prisjeća se Miloš.

Tehniku je svladao uglavnom putem instrukcija s interneta, pa je onda na šetalištu u Herceg Novom gledao kako mladići na obali rade tetovaže za turiste i tražio od njih poneki savjet, a onda se upoznao s mladićem iz Banja Luke koji ručno izrađuje mašinice i od koga i danas nabavlja opremu i potraži neki savjet.

Savladavanjem zanata kupovao je i suvremeniju opremu, pa danas ima cijelu kolekciju spravica za crtanje, pišu Nezavisne novine.

''Odavno imam stalne mušterije kojima se svidio moj rad, pa dolaze na dorade, na izradu novih tetovaža, dovode svoje prijatelje, pa sam tako stekao i dosta stalnih mušterija iz Dubrovnika i Herceg Novog, od kojih neki svrate i ‘onako’, jer vole gledati imam li novih ponuda i kako radim drugima'', dodaje Miloš.

Usavršavajući svoj zanat, prelazio je na cijele kompozicije i danas slovi za najboljeg umjetnika tetovaže u ovoj regiji, pa je nedavno jednom mladiću na leđima istetovirao cijelo njegovo selo, drugom je uradio kompoziciju Kosovke djevojke.

Osim tetovaža, Miloš je majstor i za grafite i murale koje također radi po narudžbi, a najviše je radio za navijače Crvene zvezde.

''Oslikavam i poslovne prostore, a nedavno sam završio jedan frizerski salon u kome sam radio ružin grm. Ne bježim ni od ovakvih stvari, jer volim sve što je vezano za slikanje'', objašnjava Miloš.

Kopirati
Drag cursor here to close