NVO altruista ‘‘SVJETLO’‘

Upoznaj bogatstva različitosti domovine

Lifestyle / Flash | 01. 08. 2014. u 10:13 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NVO altruista ‘‘SVJETLO’‘ organizirala je 31. srpnja za članove organizacije cjelodnevni izlet Mostar – Počitelj - Vodopad Kravice - Međugorje, pod nazivom ‘‘Upoznaj bogatstva različitosti domovine’‘.

Cilj jednodnevnog izleta je da osobe s umanjenim sposobnostima, koje su uglavnom u stanju socijlane potrebe, spoznaju kulturno-povijesne i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine.

- Hvala za divno proveden dan. Sjajno mi je bilo gledati skakače na Starom mostu, šetati starim djelom Mostara i saznati kako je Mostar nastao. Vodopad Kravice je predivan i drago mi je da smo posjetili mjesto koje mnogi posjećuju i sreli se sa ljudima iz mnogih država svijeta pa čak i Meksika u Međugorju, rekla je Ajla Huseinović, članica NVO altruista ‘‘SVJETLO’‘.

- Naši članovi su bili veoma zainteresirani za izlet, pa smo zahvaljujući razumijevanju kompanije Centrotrans-Eurolines, osigurali autobus sa 51. sjedištem. Za mnoge članove ovo je bilo prvi put da polaze sa autobuske stanice, posjete vodopad Kravice i Međugorje i upoznaju bogatstva različitosti naše domovine. Neki članovi su ranije, upravo zavaljujući našoj organizaciji bili u posjeti Mostaru, Blagaju i Počitelju. Ovakva aktivnost je posebno važna jer se radi o članovima koji žive u stanju socijalne potrebe i teško da bi sebi priuštili ovakovo i turističko i edukativno putovanje, izjavio je Haris Čaušević, izvršni direktor NVO altruista ‘‘SVJETLO’‘.

Cjelodnevni izlet se realizirao u okviru projekta ‘‘Komunicirajmo mi činimo čuda’‘, koji ima za cilj povećati socijalnu uključenost i vidljivost osoba s umanjenim sposobnostima u društvo, kroz različite kontinuirane aktivnosti (art radionice, edukativne radionice, sport), te javne događaje koji stvaraju priliku za susretom osoba sa i bez umanjenih sposobnost.

Realizaciju projekta ‘‘Komunicirajmo, mi činimo čuda...’‘ je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američkog veleposlanstva u Sarajevu, a podršku cjelodnevnom izletu je pružila i kompanije Centrotrans-Eurolines.

Kopirati
Drag cursor here to close