Glazbeni vrtić

Upis u glazbene radionice u Mostaru

Lifestyle / Flash | 16. 08. 2017. u 10:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

- Voditelj - Damir Bunoza, profesor i dirigent, uz stručne asistente.

To su glazbene radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta po godinama starosti u grupama od:
- 4-6 god. – jednom ili dva puta tjedno : 60 min-solfeggio + 45 min.-instrument (klavir, harmonika, gitara ili violina).
- 6-8 god. – dva puta tjedno: 60 min-solfeggio + 45 min.-instrument (klavir, harmonika, gitara ili violina).
- 8-10 god.- dva puta tjedno: 60 min-solfeggio + 45 min.-instrument (klavir, harmonika, gitara ili violina).
- 10 – 16 god. dva puta tjedno: 60 min-solfeggio + 45 min.-instrument (klavir, harmonika, gitara ili violina).

Iznimka: Kandidati od 4-6 godina će ići minimalno jednom tjedno - 60 min. gdje će imati nastavu u manjim grupama (od 5-8 ucenika) a oni koji pokažu veću volju i talent, ići će još i individualno instrument: klavir, gitara, harmonika ili violina dok će svi ostali stariji kandidati ići dva puta tjedno: solfeggio + instrument.

Prvi uisnicrok traje do 16.08. do 01.09. 2017

Ograničenje broj prijema djece tj. 12 grupa. Ako se ne popune grupe onda će se moći upisati i dalje tijekom godine kroz rad.

Cijenik: - jednom tjedno po 60 min. = 40 km mjesečno
- dva puta tjedno: 60 min. + 45 min.= 80 km mjesečno

Grupne radionice se održavaju u grupama maksimalno do 8-ero učenika – 60 min., a instrument je individualna nastava: učenik-profesor 45 min.

Svaki odrastao čovjek ima razvijen sluh i ritam do one granice koliko ga je razvio pjevajući ili svirajući ponajviše u svom djetinjstvu. Zato neki ljudi koji nisu imali vrijedno glazbeno iskustvo u svojoj ranoj fazi života kad „ostare“ imaju slabije razvijen sluh i osjećaj za glazbu, za razliku od onih koji su već glazbeno uspješni čak kao i tinejdžeri pjevači, svirači jer su „od malena učili“. Naučno je dokazano da čak nerođena djeca u stomaku majke osjete i reagiraju na zvukove iz „vanjskog“ svijeta, a tek djeca predškolskog i ranog školskog uzrasta imaju veliku potrebu za razvijanjem ritma, pjevanja, sluha, pokreta, mašte, druženja…Roditelji često primijete pojačani interes za glazbu već kod djeteta starog godinu dana. Ono pojačano reagira na zvukove, često se ljulja i izvodi pokrete kao da “pleše” i sa zanimanjem sluša pjesme koje se pjevaju ili se vrte putem medija.

Takodjer glazba uveliko razvija i psiho-fizički razvoj djeteta pa su oni obično dobri matematičari, fizičari, liječnici...

Glazbeni vrtić odnosno radionice za djecu su idealno vrijeme da djeca počnu sa radom na sebi uz stručne osobe koje će ih voditi.

Djeca predškolskog uzrasta jedino što vole i žele je IGRATI SE! I to je glavna metodika učenja na radionicama.

Kroz igru djeca će:

- razviti sluh pjevajući razne pjesmice po točnim tonskim visinama uz pratnju klavira i gitare,
- uče pjevati na mikrofon razne pjesme čime stječu samopouzdanje!
- koja budu išli individualnu nastavu-instrument, svirati će odabrani instrument (klavir ili gitara ili harmonika ili violina) i to profesionalno individualnu nastavu: učenik- profesor.
- razviti ritam svirajući razne vrste ritmova na udaraljkama (dječiji Orff-ov instrumentarij),
- upoznati će sljedeće instrumente prilagođene dječjem uzrastu: klavir, harmonika, gitara, blok-flauta, violina i udaraljke.
- razvijati dinamiku stvarajući zvuk od tišeg ka glasnijem i obrnuto u svim dinamičkim nijansama,
- kroz igru će praviti glazbene dječje mjuzikle sa odorama: Crvenkapica, Snjeguljica, Frozen, Pinokio, Pepeljuga…gdje će kroz glumu i pjevanje stjecati samopouzdanje i sigurnost, kao glazbeni glumci na priredbama.
- imati javne nastupe pred roditeljima dva puta tijekom radne godine, na pola i na kraju, gdje će pokazati svoj napredak .

Prijave i dodatne informacije se mogu vršiti na br.mob. 063/475-491, 063/466-184

Email: [email protected]

Facebook kontakt profil: Glazbeni Vrtić radionice Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close