Legenda

Umro Joe Cocker

Lifestyle / Flash | 22. 12. 2014. u 19:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni pjevač Joe Cocker (70) umro je u ponedjeljak nakon teške bitke s rakom pluća, potvrdili su to iz njegove izdavačke kuće Sony. Njegov agent Barrie Marshall izjavio je kako je Cocker bio 'naprosto jedinstven' te kako je iza njega ostala velika praznina u ljudskim srcima.

Poznat po svom hrapavom glasu, karijeru je započeo pjevajući u lokalnim pubovima 1960-ih godina. Njegov duet s Jennifer Warners 'Up where we belong' osvojio je i Grammy i Oscar.

Pjevač i tekstopisac iz Sheffielda imao je vrlo bogatu 40-godišnju karijeru. Neki od njegovih najpoznatijih hitova uključivali su 'You're so beautiful', 'Up where we belong' i preradu Beatlesove pjesme 'With a little help from my friends'.

John Robert Cocker rođen je 20. svibnja 1944. godine u engleskom gradu Sheffieldu. Veći dio svog života Cocker je proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je i preminuo.

Svjetki uspjeh doživio je 1964. godine obradom Beatleasove uspješnice, a izdao je 40 albuma. Osvojio je dva Grammyja, 1983. godine i 2007. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close