unikatno i drugačije

Umjetnica iz Mostara: Želim probuditi ženstvenost kakvu danas rijetko susrećemo

Lifestyle / Flash | 21. 07. 2015. u 08:01 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Valentina Bošnjak Sarić, mlada je umjetnica iz Mostara koja je već posljednjih desetak godina mostarsku adresu zamijenila onom u Rijeci, što se, kako nam govori, za njezin talent i rad pokazala kao ispravna odluka. Nakon završene Akademije u Širokom Brijegu - na odjelu Slikarstva, obzirom da se uvijek zanimala za modu i unikatne odjevne predmete i dodatke, logičan je bio spoj ovih dviju ljubavi, što je u konačnici rezultiralo projektom koji je posljednjih mjeseci pobrao pozitivne kritike i reakcije ljubitelja i poznavatelja umjetnosti i mode.

''Nakon što sam diplomirala slikarstvo na ALU u Širokom Brijegu, odlučila sam ići dalje pa me put odnio u Rijeku. Ispalo je da sam napravila dobru odluku, jer sam odmah zavoljela Rijeku kao svoj novi dom, te sam shvatila da ću ovdje i ostati'', govori za Bljesak.info mlada umjetnica.

Pored slikarstva, Valentina otkriva kako se oduvijek zanimala i za modu te kako smatra da stil odijevanja govori mnogo o nama samima, te je to preslika osobnosti koja izlazi na van. U Rijeci je upoznala grupu 'istomišljenika' i tako je krenulo...



''Ubrzo nakon dolaska u Rijeku, postala sam dio male grupe ljudi, s kojima sam zajednički ušla u projekt, te smo otvorili 'Fashion boutique', gdje su se mogli naći unikatni odjevni predmeti, te razni modni dodaci. Tada sam upoznala i danas vrlo blisku prijateljicu, modnu dizajnericu Andreu Anić s kojom sam ušla u poslovni projekt'', govori Valentina o svojim početcima te ističe kako je suradnja s ovom dizajnericom dovela i do posljednje modne revije na kojoj je prvi puta predstavila svoju kolekciju unikatnih ženskih šešira.

Zamisao je bila predstaviti kolekciju koja bi naglasila ženstvenost, kakvu danas rijetko susrećemo, jer sve više je moderno "oskudno" , a dama je ostala zarobljena negdje u dubini.

''Posebno me veseli ako ću na taj način doprinijeti razvoju scene u Mostaru u kojoj bi se pronašli svi oni koji žele unikatno i drugačije, i bilo bi mi iznimno drago na taj način zadržati vezu s gradom gdje sam provela dugi niz godina...''

''Šeširi, krinoline, raskošne haljine... Zašto ne bi ponovo probudili uspavanu osobnost i damu koja je još uvijek negdje tu?! Šeširi koji su nastali u ovoj kolekciji namijenjeni su za svečanije prilike, kao i za one trenutke kad se žena doista želi osjećati posebno a uz šešire među dodatcima su se našli i pojedinačni cvjetovi za kosu, rađeni od laganijih materijala uz dodatak tila, koji se nešto lakše kombiniraju uz svakodnevni stil '', objašnjava Valentina svoju prvu modnu kolekciju te s ponosom ističe kako se raduje izradi svakog novog šešira, za kojeg se uvijek nada da će pronaći put do neke modno osviještene žene.

Šeširi se trenutno mogu naći u modnom ateljeu Andree Anić u Rijeci, a Valentina govori kako trenutno surađuje i sa kreativnom scenom u Mostaru, te će njezini modni dodaci uskoro biti dostupni svim u Hercegovini koji žele nešto drugačije.

''Posebno me veseli ako ću na taj način doprinijeti razvoju scene u Mostaru u kojoj bi se pronašli svi oni koji žele unikatno i drugačije. Na osobnu notu, bilo bi mi iznimno drago na taj način zadržati vezu s gradom gdje sam provela dugi niz godina'', ističe umjetnica i dodaje kako u skoroj budućnosti ne postoje planovi za povratak u Mostar jer se trudi uvijek gledati prema naprijed, ''k novome, k drugačijem, k neosvojenom''.

Kopirati
Drag cursor here to close