Problemi zaposlenika

Ulice Pariza zatrpane smećem zbog štrajka komunalnih radnika

Lifestyle / Flash | 08. 10. 2015. u 13:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se smeće gomilalo na ulicama Pariza zbog štrajka komunalnih radnika, radnici su u četvrtak okupirali zgradu gradske vijećnice nezadovoljni rezovima troškova u francuskoj ekonomiji.

Turisti i Parižani zaobilazili su gomile smeća u kontejnerima dok je štrajk ušao u četvrti dan u četvrtak. Gradska vijećnica priopćila je da je oko polovine pariških kvartova, ili arondismana, pogođeno štrajkom i da je 45 posto od 4.900 pariških smećara u štrajku.

Sindikati, čiji su članovi zauzeli pogone za preradu smeća u pariškoj regiji u ovoga tjedna, tvrde da njihove plaće ne prate povišene životne troškove. Gradska vijećnica pregovara s radnicima ali je priopćila da će trebati više tjedana da se dođe do rješenja, prenosi AP.

Najmanje 200 smećara, radnika na kanalizaciji i vozača pohrlilo je u zgradu gradske vijećnice u Desetom arondismanu u četvrtak kako bi izrazili svoje zahtjeve.

Oni su mahali sindikalnim zastavama i francuskom nacionalnom trikolornom zastavom s balkona zgrade, i nakon toga su pocijepali gradske brošure i bacili su ih na ulicu.

Francuska ekonomija godinama se usporava i stopa nezaposlenosti iznosi desetak posto. Vlada postepeno smanjuje javnu potrošnju kako bi reducirala deficit.

Kopirati
Drag cursor here to close