Evo dokaza

Ukrajinki Jamali možda će biti oduzeta Eurosong pobjeda

Lifestyle / Flash | 19. 05. 2016. u 10:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potresi oko ovogodišnjeg Eurosonga ne prestaju. Sad je dovedena u pitanje regularnost pobjede ukrajinske predstavnice Jamale.

Naime, postoje snimke na kojima se vidi da je Jamala svoju pobjedničku pjesmu 1944 otpjevala u svibnju prošle godine, što je po pravilima Eurosonga nedopustivo, jer sve pjesme moraju biti predstavljene tek od jeseni, piše Slobodna Dalmacija.

Ukoliko se ovo ispostavi točnim, Jamali će biti oduzeta pobjeda.

Podsjetimo, Ukrajina je osvojila Eurosong 2016. godina s pjesmom čija je politička poruka uzrokovala tenzije sa susjednom im Rusijom. Pjesma  govori o Staljinovoj deportaciji krimskih Tatara i koja je interpretirana kao kritika ruske aneksacije Krima iz 2014. godine.

Jamala upravo pripada krimskim Tatarima koji žive na teritoriju pod okupacijom Rusije, a koji su u prošlosti doživjeli Staljinov progon. Mnogi su umrli na izbjegličkom putu prema Aziji.

Jamala je rođena 27. augusta 1983. godine, otac joj je krimski Tatar, a majka Armenka. Preko svoje prabake s majčine strane je u rodu sa poznatim armenskim kompozitorom iz 20. stoljeća Aramom Khachaturianom.

Kopirati
Drag cursor here to close