Neobični bend

Udruženje rođaka nakon turneje: 'Sada u BiH imamo mnogo više familije'

Lifestyle / Flash | 07. 03. 2017. u 14:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Udruženje rođaka', neobični bend koji čine Mili i Sanjin Oručević, Elvis Medić, Igor Dunđerović, Daniel Lazar i Almir Mešković, a koji dolazi iz Norveške, svoj novi album "Kafana Hollywood" na najbolji način predstavili su publici u Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

Energični nastupi u „Black Dog Pubu“, „Slozi“ i „Nardi Pubu“ nagrađeni su aplauzima i pohvalama nakon svirki.

Zbog njihove glazbe i interpretacije, glazbeni kritičari “Udruženje rođaka”ocijenili su kao jedan od neponovljivih i trenutno najboljih bendova na sceni. Razlog za to je zasigurno i pjesma "Nermina", moderna verzija Šantićeve "Emine", koja je pored pjesme "Kafana Hollywood" pobrala sve simpatije publike širom Bosne i Hercegovine, ali i regije i na taj način plasirala “Udruženje rođaka” na domaće glazbeno nebo. Producent ploče "Kafana Hollywood" je bubnjar Đeno Mujić iz Mostara, koji je zajedno sa Orhanom Maslom „pojačao“ bend na nastupima u BiHž

''Svirali smo u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, a članovi benda su nam iz tih gradova, pa nam je to bilo nekako prirodno. Ali imamo još drugih gradove koje tako nismo pokrili, a to su Ključ i Beograd i to bi nam trebale biti sljedeće destinacije. Isto bi tako trebali nastupiti u Zenici, Zagrebu, Splitu... Pa dok to sve ne odradimo ne mislimo se zaustaviti. Imamo također jedan poziv u Sarajevo krajem rujna koji znači da bi u 2017. godini trebali ponovo se družiti sa publikom u BiH '', kaže Igor Dunđerović.
Nakon živih promocija „Udruženje rođaka“ ima mnogo veći broj fanova i kako kaže Dunđerović više su nego zadovoljni promotivnim aktivnostima.

''Sve je stvarno bilo super. Sada naša glazba ima mnogo više rođaka i familije u cijeloj BiH. Dobili smo nekoliko stotina novih članova. Oni nas uspoređuju s „Dubiozom kolektiv“ , „Mostar sevdah reunionom“ i „Zosterom“ i kažu da smo na neki način odličan spoj ova tri benda. Zahvalni smo i produkciji „Tempo“ i direktoru Almiru Ajanoviću, koji nam je mnogo pomogao oko organizacije nastupa u BiH i promociji našeg albuma'', kaže Igor.

Kopirati
Drag cursor here to close