21. svibnja

'Učimo o životinjama': Mališani iz regije na Lino Festu

Lifestyle / Flash | 11. 05. 2016. u 16:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četrnaesti po redu međunarodni festival dječje pjesme – 'Lino Fest 2016' održat će se 21. svibnja, s početkom u 18 sati, u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu. Tim je povodom na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je koncept festivala 'Lino Fest 2016' koji ove godine ima za cilj da, kroz stjecanje i proširivanje znanja o životinjama, razvija svijest djece o važnosti životinjskog svijeta za ukupan život na Zemlji, kao i da razvija humani odnos prema životinjama. Festival je važan jer omogućava djeci da kroz glazbu i različite sadržaje usvajaju vrijednosti nenasilja, suosjećanja, te poštivanja različitosti vrsta.

''Kao i prethodnih godina, na 14. Lino Festu u glazbenom dijelu nastupit će mališani iz Bosne i Hercegovine i regije. Ponosni smo na međunarodni karakter festivala, i sretni što je naš rad prepoznat i priznat u regiji'', istaknuo je Željko Gudelj, direktor festivala Lino Fest, te naglasio da je Lino Fest dobitnik Priznanja Udruge estradnih i slobodnih umjetnika u BiH za doprinos afirmaciji stvaralaštva u oblasti dječje glazbe i scenskog pokreta i estetsko-etičkom odgoju djece, te Priznanja Međunarodnog dječjeg festivala 'Ta se ljubav pesma zove' u Kikindi za intenziviranje međunarodne suradnje u oblasti dječjeg stvaralaštva.

''Scenografija i režija su podređene ovogodišnjem tematskom zadatku pa će vizualni identitet same scene i adekvatno odgovoriti na festivalsku temu 'Učimo o životinjama'. Djelovanje Lino Festa nije samo revijalnog karaktera već pedagoškog i edukativnog karaktera što su prethodni festivali pokazali, pa tako je i ovaj put'', rekao je Adnan Džindo, scenograf i redatelj.

Lino Fest smatra se jednom od najkvalitetnijih međunarodnih dječjih manifestacija u regiji, prvenstveno zbog svog originalnog autorskog koncepta, koji je 2003. godine pokrenuo mr. sc. Marijo Pejić. Voditelji 14. Lino Festa su Tina Dervišević, voditeljica dječjih programa, i glumac Elvir Krivalić, a i ove godine organizator manifestacije je udruga 'Libertas' uz pokroviteljstvo tvrtke 'Podravka'.

Podravka sa svojim brendom Lino već tradicionalno podržava Lino Fest želeći na taj način dati svoj doprinos razvoju kulture u Bosni i Hercegovini. Ujedno želi omogućiti djeci kontakte sa umjetničkom glazbom, upoznavanje i doživljavanje glazbe kao umjetnosti uz direktno stjecanje vrijednih glazbenih iskustava, kako bi djeca bila spremnija i fleksibilnija za dalji glazbeni razvoj.

Kopirati
Drag cursor here to close