Music of the Sea

Učenici u New Yorku u školi uče o jedinstvenoj zadarskoj atrakciji

Lifestyle / Flash | 13. 02. 2016. u 15:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadarske morske orgulje jedna su od atrakcija ovog prelijepog grada o kojima su više puta pisali brojni svjetski mediji.

No, ne samo da su zanimljive novinarima - u jednoj školi u New Yorku dio su standardnog školskog gradiva.

Kako piše portal srednja.hr, morske orgulje našle su se u vježbenici jedne osnovne škole u New Yorku, u poglavlju "Music of the Sea". Majka devetogodišnje djevojčice koja je riješavala zadatak primijetila je tekst i poslala sliku svojoj kolegici i profesorici iz Hrvatske.

9-godinjaci osnovne kole u New Yorku dobili su tekst o zadarskim orguljama :)

Posted by srednja.hr on Saturday, 13 February 2016


Tekst iz udžbenika objašnjava na kojem principu zadarske orgulje rade, kako zvuče, a u nekoliko rečenica učenicima je predstavljen i sam tisućljetni grad Zadar.

Podsjetimo, Zadar je najbolja europska destinacija 2016. godine, a tu je titulu osvojio glasovima čitatelja portala European Best Destination u konkurenciji 20 gradova, objavljeno je u četvrtak s tog portala.

Glasovanja je trajalo od 20. siječnja, a od ukupno 288.992 glasova Zadar je dobio gotovo svaki peti glas odnosno njih 57.616.

Poslije Zadra najviše su glasova osvojili Atena i Plovdiv, a uz te gradove u konkurenciji za prestižnu titulu European Best Destinations 2016. bili su i Prag, Amsterdam, Kotor, Bruxelles, Pariz, Novi Sad, Berlin, Beč, Edinburgh, Madrid, Rim, Barcelona, Nikozija, Azori, Nantes, London i Milano.

Na tituli nabolje europske destinacije u 2016. godini Zadru i Zadranima je čestitao i ministar turizma Anton Kliman.

"Ovo prekrasno priznanje čestitka je svim turističkim djelatnicima u Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, a i šire. Nadamo se da će to biti motivacija za daljnje unaprjeđenje razvoja destinacije te poticaj drugim turističkim destinacijama diljem Hrvatske. Vi ste dokaz da se trud isplati!", poručuje ministar Kliman.

 

European Best Destinations je europska udruga sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi. U suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini promovira se veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

Od 2009. organizacija surađuje s većinom turističkih ureda u Europi te nagrađuje i ističe najposjećenije destinacije putem svoje web-stranice i društvenih mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close