Mostovi prijateljstva 201

Učenici se educirali o volonterizmu

Lifestyle / Flash | 22. 09. 2015. u 06:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Studentskog Hotela 'Mostar' 21. rujna 2015. godine održana je obuka na temu 'Volonterizam' za predstavnike Vijeća učenika Srednjih Škola. Obuka je realizirane u sklopu projekta 'Sajam Srednjih Škola-Mostovi prijateljstva 2015' i poslužila je za upoznavanje učenika sa Zakonom o volonterizmu Federacije BiH, te za diskusiju o volonterizmu, planiranju volonterskih akcija i procesu komunikacije.

Također, na obuci su se dogovorile konkretne obveze volontera za predstojeći Sajam Srednjih Škola- Mostovi prijateljstva 2015 koji će se realizirati u razdoblju od 16.11.2015.- 20.11.2015. godine. Obuci je nazočila i viša stručna savjetnica za mlade pri Misnistarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a gđica. Azemina Gubeljić koja je ukazala na važnost volonterizma mladih osoba u razvoju lokalne zajednice.

Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekt 'Sajam Srednjih škola- Mostovi prijateljstva 2015.' u sklopu projekta 'Dijalog za budućnost' koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat 'Dijalog za budućnost' se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Osnovni cilj projekta 'Sajam srednjih škola- Mostovi prijateljstva 2015' jeste promovirat suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti, te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima, sve u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja.

Aktivnosti projekta Sajam Srednjih Škola-Mostovi prijateljstva će trajati do 01. prosinca2015. godine, a realizirat će se kroz tematsku oblast obrazovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close