Povratak u budućnost

U zatvoru proveo 44 godine i šokirao se svijetom koji ga je dočekao

Lifestyle / Flash | 26. 11. 2015. u 07:43 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otis Johnson je čovjek koji je zadnji put svijet vidio davne 1975. godine dok mu je bilo samo 25.

Naime, Otis je u zatvoru proveo 44 godine, a ono što ga je dočekalo kada je izašao van šokiralo ga je.

"Sve se promijenilo. S prozora više ne gledaju ljudi, sada s njih dopiru videa. A ljudi? Ljudi mi djeluju poput tajnih agenata s tim žicama u ušima dok pričaju sami sa sobom. Uopće ne gledaju kamo idu i ne nikako da dokučim kako im to uspijeva", primijetio je između ostalog Otis, koji danas voli doći na njujorški Times Square kako bi učio o nekom njemu sasvim novom svijetu, prenosi Avaz.

Tih davnih sedamdesetih Otis je izveden ispred suca zbog pokušaja ubojstva policajca, a jednom nakon što je pušten na slobodu ostao je  sam na svijetu. Kontakt s obitelji je izgubio otprilike 1998. godine i to je ono što ga neizmjerno boli.

"Lijepo je biti slobodan, biti dio društva. Sjediti na suncu i promatrati druge. I dobro je znati naučiti pustiti stvari, ne držati ljutnju u sebi".

"Znate, mnogi mi govore da mi društvo duguje jer sam odrobijao sve te silne godine, pa i uprkos tome što sam počinio to za što sam zatvoren. No ja ne mislim tako. Ne vjerujem da mi društvo išta duguje. ali zato vjerujem da se sve događa s razlogom i da čovjek treba pustiti prošlost i posvetiti se budućnosti. Ne želim ići nazad, želim ići naprijed", kazao je Johnson, čija je priča zaintrigirala milione i postala viralni hit.

Kopirati
Drag cursor here to close