Ukida se radna dozvola

U Švicarsku će moći samo striptizete iz EU

Lifestyle / Flash | 22. 10. 2014. u 15:54 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarska je odlučila da od 2016. godine ukine radnu dozvolu "L" rezerviranu za striptizete koje su došle iz neke "treće zemlje", kao što je Rusija, Dominikanska Republika ili Tajland, koja im je omogućavala da zarađuju osam mjeseci godišnje u švicarskim kabaretima.

Ova dozvola uvedena 1995. godine da zaštiti plesačice od eksploatacije ne ispunjava više svoju funkciju nego naprotiv favorizira trgovinu ljudima, izjavila je ministrica zadužena za ovo pitanje Simonetta Sommaruga.

''Žene su primorane piti alkohol, da se prostituiraju i teško je da o tome pruže dokaze - izjavila je ministrica prezentirajući novinarima ovu odluku koja će stupiti na snagu u 2016.

Od tog datuma, samo će kabaretske plesačice porijeklom iz Europske unije moći raditi u Švicarskoj.

One koje dođu iz zemlje koja se smatra "trećom" neće moći raditi u Švicarskoj kao kabaretske plesačice jer neće dobiti radnu dozvolu.

Mnogobrojne organizacije, kao sindikati i udruženja za zaštitu žena izrazili su bojazan da će ove plesačice preći u ilegalu nakon ukidanja radne dozvole.

Švicarska vlada je predvidjela pomoć za striptizete žrtve prekršaja u okviru njihovog posla. One će dobiti pomoć za povratak ili dokument o boravku.

Kopirati
Drag cursor here to close