zahvala Hrvatskoj

U Slavonskom Brodu rođen mali Muhamed Hrvoje

Lifestyle / Flash | 09. 02. 2016. u 12:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječak po imenu Muhamed Hrvoje peta je sirijska beba rođena u slavonskobrodskoj bolnici.

Dječak je rođen u ponedjeljak u 11 sati i pri porodu je imao 2850 grama i dugačak je 50 centimetara.

"Porod je prošao dobro", kratko je komentirala Hrvojeva majka Fatma Kadro (38), oko koje su bila dvojica njenih starijih sinova, sedmogodišnjak i desetgodišnjak. Dječaci su u posjet majci u rodilište stigli s ocem Alijem Kadrom.

"U znak zahvalnosti za sve što ste učinili za naše sunarodnjake, ali i zbog odnosa prema nama i skrbi koja je pružena mojoj supruzi odlučili smo se za ovo ime za našeg sina. Djelatnici u Kampu predložili su nam nekoliko imena, ali na kraju smo se odlučili za Hrvoje", rekao je novinarima u ponedjeljak Ali Kadro koji u Hrvatsku s obitelji stigao iz Alepa u Siriji.

Rekao je kako su na put krenuli prije mjesec i pol dana. U Grčkoj smo proveli 12 dana, a u Hrvatsku smo stigli u ponedjeljak vlakom u šest ujutro", kaže Ali te dodaje kako je supruga, pri dolasku u Slavonski Brod, dobila trudove te je ubrzo prebačena u slavonskobrodsku bolnicu.

Obitelj Kadro kratko će se zadržati u Slavonskom Brodu, a potom će nastaviti put prema Njemačkoj gdje će nadaju se stvoriti uvjete za stabilniju zajedničku budućnost.

Muhamed Hrvoje nije prva beba iz sirijske obitelji koja je dobila hrvatsko ime.

Podsjetimo, protekli tjedn mlada Sirijka je u Slavonskom Brodu rodila djevojčicu kojoj je dala ime Kroacija. Ime je dobila, kazala je njena 30-godišnja majka, u znak zahvalnosti zemlji čiji su im ljudi pomogli na teškom putu prema boljem sutra, piše portal Sbplus.

Kopirati
Drag cursor here to close