Maraton

U pripremi prvi biciklistički maraton Mostar - Srebrenica

Lifestyle / Flash | 16. 06. 2016. u 14:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklistički klub MAS (Mostarska asocijacija sporta) uz podršku Gorske službe spašavanja – Stanica Mostar u sklopu svojih planiranih aktivnosti, ove godine pod motom 'Da se nikada ne zaboravi, da se nikome ne ponovi', po prvi put organizira biciklistički maraton Mostar – Srebrenica, pod nazivom 'Tiha vožnja za žrtve Srebrenice i Žepe'.

"Povodom stradanja nedužnih civila u Srebrenici, među kojima je bilo i sportaša, suosjećajući sa patnjom i bolom preživjelih Srebreničana, nas sportaše, ljubitelje prirode, planinare, ekologe, entuzijaste, … navelo je da organiziramo biciklistički maraton od Mostara do Srebrenice.

Cilj je okupiti sportaše, bicikliste, entuzijaste i sve osobe koje smatraju da na jedinstven način mogu odati počast žrtvama Srebrenice i Žepe", navedeno je u priopćenju MAS-a.

"Na ovaj način želimo odati počast i svim žrtvama rata u BiH noseći sa sobom parolu 'Da se nikada ne zaboravi, da se nikome ne ponovi' prolazeći biciklima sa juga ka centralnom dijelu BiH, a zatim na istok naše Bosne i Hercegovine. Vožnjom prelazimo oko 280 km dugu trasu i svojim prisustvom 11.07.2016. godine, klanjanjamo dženazu - odajemo počast stradalim žrtvama".

Kako je navedeno zbog bolje i kvalitetnije organizacije maratona, broj sudionika koji putuju za Srebrenicu je ograničen. Ukupan broj sudionika maratona za Srebrenicu je 50. Pri tome prednost imaju aktivni članovi biciklističkih klubova.

"Svaki sudionik maratona potpisuje pismenu prijavu tj. izjavu o učešću u biciklističkom maratonu, a za one koji nemaju navršenih 18 godina potpisuje roditelj-staratelj. Sudionici koji nemaju napunjenih 18 godina starosti mogu sudjelovati samo uz pratnju roditelja-staratelja.

Prijava se vrši online, a ista se potpisuje osobno na dan starta uz predočenje osobne iskaznice ili drugog identifikacijskog dokumenta. Svaki sudionik kao znak raspoznavanja i identifikacije dobit će akreditaciju koju je dužan nositi i istaknutu na vidnom mjestu tijekom trajanja maratona", priopćeno je.

Sudionici moraju sami osigurati adekvatnu obaveznu opremu: bicikl adekvatan za vožnju na dužim relacijama (mount bike ili cestovni bicikl); vreću za spavanje i podmetač; mali ranac ili adekvatna torba za opremu; kamp oprema (zdjela, čaša, pribor za jelo, baterijska lampa, pribor za osobnu higijenu, i sl.); kaciga; prateća biciklistička oprema (potrošna oprema i dijelovi);
adekvatna sportska odjeća i obuća za vožnju bicikla.

Organizator će se potruditi zajedno sa partnerima da osiguraju smještaj 9.7.2016. godine u Sarajevu u vojarni Rajlovac i 10.07.2016. godine u Srebrenici u velikom šatoru, kućama građana Srebrenice ili zajedno u sportskoj dvorani u samoj Srebrenici.

Plan maratona - subota, 9.7.2016. godine:

Etapa 1: Mostar – Drežnica – Jablanica - Konjic - Bradina - Hadžići - Sarajevo. Polazak iz Mostara planiran je u 8 sati.

Drugi dan, nedjelja, 10.7.2016. godine:

Etapa 2: Sarajevo - Semizovac - Ivančići - Olovo - Kladanj - Vlasenica - Milići - Srebrenica. Polazak iz Sarajeva planiran je u 7:30 sati.

Treći dan, ponedjeljak, 11.7.2016. godine:

Učešće u službenom dijelu programa obilježavanja genocida.

Povratak sudionika maratona iz Srebrenice je organiziran. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati organizatora putem e-maila na [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close