Cestovna utrka

U pripremi je biciklistička utrka kroz Hercegovinu, upućen poziv za prijave

Lifestyle / Flash | 16. 04. 2014. u 13:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za promociju biciklizma 'Hercegovina Bicikl' i Biciklistički klub 'Mostar', u suradnji s više biciklističkih klubova u Hercegovini (BK 'Široki', BK 'Grude', HBK 'Drinovci', BK 'Ljubuški', BK 'Čapljina') sredinom svibnja ove godine organiziraju prvu cestovnu biciklističku utrku kroz Hercegovinu pod nazivom 'Hercegovina Classic 2014'.

Ovom utrkom će se ova regija ucrtati i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe. Utrka je kružnog karaktera sa startom i ciljem u Mostaru, a u dužini od cca. 165 kilometara prolazila bi kroz Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški i Čapljinu, te kroz općinu Stolac.

Utrka će okupiti vozače iz BiH, ali i iz susjednih zemalja, a želja je da postane tradiocionalna, te uđe u UCI kalendar utrka i privuče kako natjecatelje, tako i posjetitelje iz cijelog svijeta.

Ova je utrka ove godine zamišljena i da bude uvodna utrka za sve vozače i biciklističke reprezentacije iz regije i šire, koje će sudjelovati na Grand Prix utrci u Sarajevu, 22.06.2014. godine. Utrka u Sarajevu održava se uz podršku Tour de Francea i u suradnji s francuskim veleposlanstvom BiH koji također podržava utrku i u Mostaru.

U sklopu utrke cijeli dan bi bila zatvorena za promet ulica u Mostaru, tj. pred tržnim centrom Mepas Mall, pred kojim bi bio organiziran popratni zabavni sadržaj tijekom trajanja utrke.

Organizacijom prve međunarodne cestovne utrke u povijesti Hercegovine promovira se sport i podiže se na višu razinu kako sadržajem tako i formom, te se Hercegovina ucrtava na biciklističku mapu Europe kada je riječ o cestovnom biciklizmu. Utrka bi se održala 18. svibnja, a startala bi u popodnevnim satima ispred trgovačkog centra Mepas Mall u Mostaru.

Predviđeno je da staza utrke, dužine 165 kilometara, prolazi kroz općine i središta Mostara, Širokog Brijega, Posušja, Gruda, Ljubuškog, Čapljine i Stoca. Utrka bi imala osiguranu policijsku pratnju te bi se u koordinaciji s policijskim upravama organizirala privremena obustava prometa kroz dionice kojima bi prolazili biciklisti. Također bi se osigurala adekvatna medicinska pomoć kako i punktovi za osvježenje.

Predviđeno je da na utrci sudjeluje 8 kategorija, a fond za novčane nagrade bi iznosio 1500 eura, odnosno oko 3000 konvertibilnih maraka. Dodatne informacije možete potražiti na Facebook profilu Biciklističkog kluba 'Mostar'.

Kopirati
Drag cursor here to close