Obilne padaline

U naredna tri dana u BiH nestabilno vrijeme

Lifestyle / Flash | 20. 09. 2014. u 08:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jače naoblačenje sa zapada danas će u Bosni i Hercegovini uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu.

Obilnije padaline se očekuju u Hercegovini, zapadnim i središnjim područjima Bosne, gdje lokalno može pasti i do 70 litara po metru kvadratnom.

Najmanje padalina u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar većinom umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, sredinom dana sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura između 18 i 24 stupnjeva.

U nedjelju, 21. rujna, u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima. U drugoj polovici dana u Bosni će biti i grmljavine. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 18 stupnjeva, a najviša dnevna između 20 i 26 stupnjeva.

U ponedjeljak, 22. rujna, u BiH će biti oblačno vrijeme s kišom. Očekivana količina padalina je između 15 i 35 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji.

Vjetar slab do umjerene jačine, prijepodne zapadnog i jugozapadnog smjera, poslije podne u skretanju na sjever i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 stupnjeva, na jugu Hercegovine do 24.

U utorak, 23. rujna, u BiH prijepodne će biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovici dana razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura između 5 i 10 stupnjeva, na jugu Hercegovine od 9 do 13. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 13 i 17 stupnjeva na jugu Hercegovine od 18 do 22, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close