Vlastopol

U Mostaru zaigrali Kirba, Dr.Agan, Mili Predsjednik, Graditelj, Susjedić i Cvija

Lifestyle / Flash | 30. 09. 2016. u 11:04 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Španjolskom trgu u Mostaru odigran je 'Vlastopol', satirična igra obećanja, povećanja vlastite imovine i izbjegavanja zatovra.

Ekipa iz satiričnog portala karakter.ba se pridružila predizbornoj kampanji i posjetila tri stolna grada Bosne i Hercegovine, za svaki narod po jedan grad.

Nakon izvođenja predstave u ponedjeljak u Sarajevu, i u srijedu u Banja Luci u petak je satirična predstava izvedena u Mostaru. Posjetitelji su mogli čuti obećanja, za što služi vitalni nacionalni interes, kako izbjeći zatvor ali i povećanje mirovina, te kako koalirati sa svima u ovoj jedinstvenoj satirično-humorističnoj predstavi.

Aldin Alić jedan od medijatora igre za medije je rekao kako je  Vlastopol društvena igra koja asocira na poznatu igru Monopol, a koja je percipirana na temi Bosne i Hercegovine i odnosi se na političku situaciju u BiH.

''Definicija ove igre bi zaprao bila igra laži i prevare svih vlastodržaca u BiH. Mi želimo kreirati društvenu igru koju će svi moći nabaviti i koju će obitelji moći imati u svojim domovima, na ovaj način želimo animirati ljude i podsjetiti ih da ne zaborave što su to izborna obećanja i za što politika služi'', zaključio je Alić.

Jedan od sudionika ove predstave, rekao je kako je cijela ekipa na ideju došla prije godinu ipol, a predstave su kako kaže montirane.

''Sve predstave su montirane, ima čak i sedmi član koji predstavlja Međunarodnu zajednicu i govori igračima kao da se kreću. Mi u ovoj igri ništa ne izmišljamo nego koristimo stvarne izjave koje političari daju redovno na TV-u'', zaključio je.

Reakcije na predstavu, kaži organizatori Vlastopola, bile su dobre, ljudima je bilo smiješno, što je po njihovom mišljenju, u najmanju ruku žalosno, jer oni samo prenose stvarne izjave političara.

''Cilj Vlastopola je motivirati male ljude da izađu na izbore i promjene nešto. Da nam se ljudi ne smiju, kada odemo negdje vani i kada im pričamo o strukturi naše države'', zaključili su organizatori Vlasopola.

Kopirati
Drag cursor here to close