Turisti na oprezu

U kojim gradovima Europe najviše vrebaju džeparoši?

Lifestyle / Flash | 29. 05. 2016. u 13:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobro je poznato da se na najpopularnijim turističkim atrakcijama obično može naći i mnogo džeparoša. Ipak, negdje ih ima naročito mnogo. Predstavljamo vam destinacije u kojima su najveće šanse da ćete biti odžepareni.

Barcelona, Španjolska

Više od 7,5 milijuna turista posjeti Barcelonu svake godine. Naravno, najviše pažnje privlači njena pješačka zona Las Ramblas, pa u njoj ima i najviše džeparoša. Bilo bi pametno da se 'naoružate' skrivenim novčanikom, poput onih što se nose ispod pazuha.

Prag, Češka

Više od pet milijuna turista posjećuje Prag godišnje, a najčešće bivaju odžepareni na Karlovom mostu, dok se dive ljepoti Starog grada.

Rim, Italija

Netko bi rekao da su turistička mjesta poput Španjolskih stepenica i fontane Trevi najčešća mjesta na kojima vrebaju džeparoši, ali najviše novčanika, kamera i mobilnih telefona biva ukradeno u Via Dei Fori, odnosno u blizini Koloseuma.

Pariz, Francuska

Naravno, Eiffelov toranj koji je uvijek okružen turistima, jedna je od atrakcija kod koje ćete najvjerojatnije biti odžepareni, ali su među kradljivcima popularni i Luovre i Notre dame.

Kada je riječ o ostatku Europe, naročitu pažnju obratite u Oxford ulici u Londonu i Ponte Vecchiju u Firenzi.

Vrijedi znati da vam putno osiguranje ne može nadoknaditi neke vidove štete, pa se trebate naviknuti da brinete o svojim stvarima više nego kad ste kod kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close