Vrijeme danas

U Hercegovini oblačno sa slabom kišom

Lifestyle / Flash | 28. 01. 2016. u 08:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabom kišom, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -6 stupnjeva, Bjelašnica -2, Zenica -1, Jajce i Sanski Most 0, Bugojno, Doboj, Goražde i Srebrenica 1, Sarajevo i Tuzla 2, Banja Luka, Bijeljina i Kupres 3, Zvornik 4, Ivan-sedlo 5, Drvar i Livno 6, Trebinje 8, Gradačac, Stolac i Čapljina 9, Mostar 10, Neum 11 i Bihać 12 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 9 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje uz slabu kišu. U ostatku BiH bit će malo do umjereno oblačno i sunčano a po kotlinama središnje i istočne Bosne bit će magle i sumaglice. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 7 do 13, u Hercegovini i u Krajini do 16 stupnjeva.

U Sarajevu će, prijepodne, u kotlinskim dijelovima grada biti magle i niske oblačnosti. Tijekom dana bit će malo do umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 8 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close