XIII po redu

U Čapljini započelo natjecanje daktilografa FBiH

Lifestyle / Flash | 23. 05. 2015. u 09:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Čapljini je svečano otvoreno trinaesto po redu natjecanje daktilografa s područja Federacije BiH.

Veliki broj natjecatelja prijavljen je za ovaj događaj u Čapljini, a pored predstavnika domaćina tu su natjecatelji iz Zenice, Mostara, Bugojna, Tešnja...

Natjecanje je otvorila predsjednica Općinskog suda Čapljina Anita Perić, koji je i domaćin ovog natjecanja, koja je u ime te institucije te u ime načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića, a koji je podržao ovaj događaj, natjecateljima poželjela mnogo sreće te ugodno druženje i boravak u Čapljini.

U prvom dijelu dana održava se natjecanje za učenike, nakon čega slijedi natjecanje za daktilografa, operatera i administratora.

Inače, Udruženje operatera/daktilografa i administratora jedno je od najstarijih udruženja u BiH i jedino je takve vrste na području HNŽ. Iz udružena ističu kako su u prošlosti ostvareni brojni međunarodni i državni rezultati, a danas je fokus rada stavljen na mlade članove odnosno učenike koji postižu zapažene rezultate.

Udruženje je nekada imalo preko 1000 članova, a danas njih pedesetak čini skupinu entuzijasta koji njeguju daktilografsku profesiju ne dopuštajući da padne u zaborav.

Kopirati
Drag cursor here to close