Prognoza vremena

U BiH oblačno i kišovito, na planinama pada snijeg

Lifestyle / Flash | 12. 10. 2016. u 06:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Kiša pada u većem dijelu zemlje. Na planinama pada i snijeg. Jutros bez padavina na jugu.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Ivan-sedlo i Kupres 0, Sokolac 1, Sarajevo 2, Bugojno i Jajce 3, Livno i Zenica 4, Drvar, Goražde, Srebrenica i Tuzla 5, Bihać i Gradačac 6,
Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 7, Bijeljina, Mostar i Trebinje 8, Stolac 9 i
Neum 10 stupnjeva.

U središnjim istočnim i sjevernim područjima Bosne danas prijepodne padat će kiša, a u planinskim područjima snijeg. U drugoj polovini dana u Bosni postupno smanjenje oblačnosti sa zapada prema istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini prije podne umjereno oblačno, a poslije podne pretežno vedro.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje od 14 do 17 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Podsjetimo, prve pahulje snijega pale su u proteklom tjednu po hercegovačkim vrhovima, pa je snijeg zablijelio vrhove Čvrsnice i Parka prirode Blidinje.

Kopirati
Drag cursor here to close