Slavili odlazak

U Banja Luci akcija povodom zatvaranja McDonald'sa

Lifestyle / Flash | 21. 02. 2015. u 15:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom zatvaranja "McDonald'sa“ u Banjoj Luci, grupa građana samoinicijativno se okupila i odlučila da putem performansa pošalje posljednju poruku "McDonaldsu“ i, kako navode, zahvali građanima Banje Luke koji su doprinijeli odlasku spomenute kompanije iz grada.

Kao jedan od sudionika ove akcije, Duška Kudra, studentica Tehnološkog fakulteta izjavila je da ''su na ovaj način htjeli da pohvale građane Banja Luke, jer nisu podržali globalistički lanac brze hrane, koja ne samo da promovira hranu nekvalitetnog sadržaja, već je i upitno njihovo ophođenje prema životnoj sredini, radnicima i životinjama''.

Akciju su organizirali u Gospodskoj ulici, na mjestu sada već bivšeg restorana McDonald's.

Hodajući Gospodskom ulicom ova grupa slavila je odlazak ove kompanije, dijeleći zanimljive karikature borbe domaćih proizvoda protiv McDonald'sovih.

Pokazali su i najstariji hamburger u Banjoj Luci, kako kažu, onaj koji je sačuvao svoj prvobitni oblik od prije dvije godine.

Također, poslali su i poruku sa natpisom ''Posljednji pozdrav iz Banja Luke''.

Ova inicijativa pokrenuta je prije dvije godine povodom otvaranja McDonald'sa u Banjoj Luci, a ima za cilj da informira širu javnost o, kako navode, štetnosti djelovanja koorporacije McDonald'sa.

U vezi s tim, pokrenuta je i facebook stranica ''Istina o McDonald'su''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close