Sankt Georgen

U Austriji tragaju za podzemnim radionicama u kojima su nacisti navodno radili na atomskoj bombi

Lifestyle / Putujte s nama | 10. 02. 2014. u 09:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski stručnjaci rade na rasvjetljavanju tajne povijesti u mjestu Sankt Georgen an der Guzen u Gornjoj Austriji, gdje se pretpostavlja da su, u podzemnim radionicama nacisti navodno radili na atomskoj bombi.

Radi se o podzemnom postrojenju u kojem su navodno prisiljeni znanstvenici da izmisle "čudesno" oružje za Adolfa Hitlera. Vlasti žele da znaju da li postoji opasnost po stanovništvo i da li se ispod zemlje nalaze radioaktivne rakete.

Gradonačelnik Erih Val želi rasvjetljavanje dodajući da građani žele da znaju da li postoji potencijalna opasnost.

Do istraživanja tajne nacista došlo se na inicijativu Andreasa Sulcera, redatelja dokumentarnih filmova koji je radio na filmu o znanstveniku Viktoru Šaubergeru iz ovog dijela Austrije.

- U jednom trenutku sam naišao na podatak da je SS od 1941., pod najstrožijom tajnom u Sankt Georgenu bila uključena u znanstvene projekte. U pismima kolegama Šauberger je upozoravao na nešto što je nazvao "atomski razarač" - objasnio je Sulcer.

Zatim je uspio da pronađe, uz pomoć međunarodnih znanstvenika u Washingtonu jednu radnu knjigu SS-a, u kojem se dokumentira tajni projekt u Sankt Georgenu.

Tamo su se nalazili i planovi o dosad nepoznatom podzemnom postrojenju u kojem je SS dovozio razne kemijske elemente i rude, takozvane "rijetke zemlje" i fizičare i kemičare, logoraše koncetracijskih logora, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close