težak život

Tužio tvrtku zbog dosade na poslu: 'Bilo je kao u paklu'

Lifestyle / Flash | 03. 05. 2016. u 15:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrabri Francuz odlučio je tužiti svoje bivše šefove jer su ga prisilili na otkaz - dosadom. Da, on zaista tvrdi da mu je posao bio toliko dosadan da je obolio od - depresije... Neke život zaista nije mazio.

Najbolji primjer tomu je Frederic Desnard (44), čovjek kojem je na poslu bilo toliko dosadno da je odlučio tužiti svoju bivšu tvrtku - Interparfums. Zbog dosade je, kaže, bio prisiljen i dati otkaz pa sada od bivšeg poslodavca traži gotovo tri milijuna kuna odštete. Desnard tvrdi kako je radio samo monotone zadatke zbog čega je polako 'tonuo u pakao', a posao ga je činio 'depresivnim, uništenim i osramoćenim', piše britanski Mirror. I, bez brige, ovo nije sve, priča postaje još bizarnija.

Naime, Desnard je pred sudom ispričao kako su ga vrlo brzo po zaposlenju 'lišili svih obaveza i dužnosti' sve dok se nije osjećao 'kao da ne postoji'. - Svaki sam dan išao na posao s osjećajem beznadnosti. Kada sam stigao na posao, najčešće bih briznuo u plač. No, to nitko nije primijetio jer nikoga nije bilo briga jesam li na poslu ili ne, ispričao je uzrujani Francuz za jednu francusku televiziju.

Jean - Philippe Benissan, odvjetnik Interparfumsa, izjavio je kako se Desnard nikada nije požalio da mu je bilo dosadno i na tome će temeljiti cijelu obranu. Ovo je inače tek drugi ovakav slučaj u Francuskoj, a vjerojatno i u cijeloj Europi. Prvi je bio Charles Simon koji je tužio nacionalnu željeznicu jer su ga poslali na dopust koji mu je mjesečno bio plaćen 38 tisuća kuna (!!) i to je potrajalo punih 12 godina.

Tvrtka je, naime, potpuno zaboravila na njega, a s njom se na kraju nagodio izvan suda. Stručnjak za sigurnost i zdravlje na radnom mjestu Jean Claud Delgenes objasnio je kako ovakvi slučajevi nastaju kada zaposlenici osjećaju da su marginalizirani te kako nemaju šanse za promociju. - Predviđa se da je 30% Francuza nesretno na poslu, a većina njih ipak ostaje u svojim tvrtkama zbog straha od nezaposlenja, izjavio je Delgenes. Sud će Frederica Desnarda saslušati u ponedjeljak, prenosi 24sata.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close