Top destinacija

Turisti preplavili Mostar za prvosvibanjske praznike

Lifestyle / Flash | 04. 05. 2016. u 08:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da u Turističkoj zajednici (TZ) Hercegovačko-neretvanske županije polako, ali sigurno ostvaruju ciljeve, među kojima je najvažniji od Hercegovine napraviti turističku top-destinaciju, svjedoče slike koje su tijekom prbosvibanjskih praznika zabilježene u Mostaru, Međugorju, Počitelju, Blagaju, Neumu, ali i drugim mjestima, koja su turisti iz skoro cijelog svijeta preplavili.

Usprkos tmurnim oblacima, ali i jakoj kiši, brojni turisti, i domaći i strani, iskoristili su produženi vikend i odlučili se zaputiti u prelijepa hercegovačka mjesta, gdje su uživali u prirodnim, kulturno-povijesnim znamenitostima, ali se i rekreirali na brdima i planinama te degustirali slasne tradicionalne specijalitete.

Potvrđuje to zamjenik direktora TZ HNŽ Semir Temim, koji ne krije zadovoljstvo što su Mostar i druga mjesta u županiji postali prepoznatljivi na svjetskoj turističkoj karti, piše Avaz.

''Vrlo smo zadovoljni činjenicom da je, definitivno, predsezona krenula vrlo dobro, ali su prvosvibanjski praznici pokazali koliko su, prvenstveno, Mostar, kao i druga mjesta u HNŽ, atraktivni i domaćim i stranim gostima. Pogotovo nas raduje činjenica da naši gosti ovdje više nisu samo u prolazu ili jednodnevnom izletu, kao što je to bio slučaj ranijih godina, već se zadržavaju'', ističe Temim.

Iako je protekla sezona, podsjeća on, ocijenjena izuzetno dobrom, u TZ HNŽ, nisu sjedili prekrštenih ruku, već su se tijekom zimskih mjeseci potrudili na brojnim sajmovima u BiH i Europi napraviti kvalitetnu promociju turističke ponude u HNŽ.

Također, napominje on, sve veći broj Mostaraca i Hercegovaca okreće se turizmu, što se ne ogleda samo u izgradnji apartmana, motela, hostela i slično, već se ljudi, kaže on, trude kreirati atraktivne turističke ponude.

''Izgleda da su ljudi počeli, da tako kažem, skidati mrenu s očiju i uviđati gdje živimo. Iskreno, nadam se da će i naplata boravišne pristojbe biti povećana, jer već po tom pitanju situacija ide nabolje'', ustvrdio je Temim.

Kopirati
Drag cursor here to close