Dan vatrogasaca

Trebinje: Defile vatrogasaca gradom

Lifestyle / Flash | 04. 05. 2016. u 21:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje u srijedu je uz zvuke sirena i defileom vozila ulicama grada predstavila opremu kojom raspolaže.

U defileu, povodom Međunarodnog dana vatrogasaca, osim trebinjskih i lastvanskih vatrogasaca, sudjelovali su i vatrogasci iz Bileće, Herceg Novog i Konavla, koji su i na ovaj način potvrdili dobru suradnju kada je ona najpotrebnija.

Zapovjednik trebinjskih vatrogasaca Danko Vuković izrazio je zahvalnost kolegama koje su ih podržale, naglašavajući da je regionalna suradnja jedna od najvažnijih segmenata u prevenciji sprječavanja požara, koji na područjima tri zemlje izazivaju velike štete, objavila je agencija Srna.

Vuković je podsjetio da su prošle godine tijekom ljetne sezone imali 350 intervencija, te da u slučaju požara većih razmjera vatrogasci ne spavaju noćima i da ulažu nadljudske napore u obrani objekata i drugih dobara.

U defileu su sudjelovala i vozila Crkvene općine Trebinje koja tijekom ljetne sezone pomažu u gašenju požara, kao i pripadnici Šumskog gazdinstva iz Trebinja.

Kopirati
Drag cursor here to close