Zabava u Mostaru

Tko je sve 2014. oduševio Mostarce? :)

Lifestyle / Flash | 30. 12. 2014. u 07:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se Mostar ne može pohvaliti bogatom ponudom noćnog života, kada na papir stavite glazbena imena koja su ga posjetila u ovoj godini, da se zaključiti kako grad na Neretvi postaje obvezna destinacija poznatih glazbenika.

To potvrđuje činjenica da je Mostar 2014. bio domaćin velikim zvijezdama od glazbenih virtuoza 2Cellosa koji su koncert održali na Kantarevcu do Maksima Mrvice, glazbenika svjetskog glasa koji je gradu na Neretvi nastupio u sklopu bh. turneje.

Mostarci su imali prilike uživati na koncertima Nene Belana, Massima Savića, Miligrama, Jelene Rozge, Zabranjenog pušenja, Dječaka, Bolero Reuniona, Damira Urbana, Elvira Lakovića Lake, TBF-a i Brkova.

Tijekom ove godine u gradu na Neretvi su održana dva glazbena festivala koja su u Mostar dovela zanimljiva glazbena imena. Mostar Summer Fest je Mostarcima pružio pregršt zabave na dvodnevnom festivalu uz koncerte Ede Maajke, Jinxa, Partibrejkersa, Brkova, Marcella i Bajage.

Ove godine održano je 12. izdanje Mostar Blues & Rock Festivala na kojem se predstavilo čak jedanaest bendova i autora na tri festivalske lokacije. Na ovom festivalu nastupili su i mladi, ali i iskusni glazbenici: Birds of Beer, Innes Sibun & Band, Keegan McInroe, Vjeka & Electric Blues Project, Coco Montoya, Texas Flood, Vlatko Stefanovski Trio, Eric Sardinas and Big Motor, Switch, Atomsko sklonište i Tito & Tarantula.

Mini koncert Mostarcima je priredio bend Dubioza Kolektiv iznenadnim nastupom kojim su podržali prosvjede na Španjolskom trgu, a publiku je koncertom počastio i Mostarac Željko Samadržić.

Poznate folk zvijezde ni ove godine nisu zaobišle Mostar. Tako su oni koji vole narodnjake imali priliku uživati u glazbi Sandre Afrike, Seke Aleksić, Dare Bubamare, Ivana Zaka, Saše Matića, ali i Ane Nikolić i Ace Lukasa koji su u više navrata tijekom godine nastupili u Mostaru.

Velike glazbene zvijezde iako su nastupile pred mostarskom publikom, zaobišle su najtradicionalniji glazbeni festival ''Melodije Mostara'' koji je ove godine proslavio 20 godina postojanja.

Iako ne zvuči tako, papir i kalendar događaja kažu kako u Mostaru (dobre) svirke ima. Prema sad već nekim najavama, ni iduća godina neće puno odudarati od ove. Publike uvijek ima.

Kopirati
Drag cursor here to close