Brod Galeb

Titovo ljubavno gnijezdo napokon postaje turistička atrakcija

Lifestyle / Flash | 20. 07. 2014. u 10:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni Titov brod Galeb koji već četiri godine trune privezan u riječkoj luci konačno bi mogao postati dio turističke ponude. Ruzinav i derutan skriva brojne tajne i intrigantne priče. Dio njih trebao bi biti sažet i kroz muzej prezentiran javnosti.

Pramac Galeba, legendarnog Titovog broda, okrenut je prema Rijeci, a grad se nakopon ozbiljno okrenuo njemu. U rujnu kreće potraga za koncesionarom. Mišljenja su podijeljenja.

Za pronalazak ozbiljne vizije njegove svrhe trebalo je čekati godinama. Koncesija se izdaje na 30 godina, a procijenjena je vrijednost 10 milijuna eura. Na 3.500 četvronih metara nudit će se svašta.

"Smještaj, konferencijski prostori, rekreacijski prostori, ugostiteljski prostori i naravno prije svega muzejski javni prostori zato što ozbiljan spomenik kulture, a Galeb to je, zahtijeva stalnu dostupnost javnosti", otkriva pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar.

Bilo je i nereda na ovom brodu. Svađe, strasti, ljubomore i zavisti pratile su Titovu svitu. No, ovdje su boravili i državnici, glumci, selebritiji Hladnog rata. Već godinama se time bavi Miro Simčić.

"Mi moramo stvari gledati u onim relacijama kad su se stvari događale, i to trijezno bez ikakvih strasti. Ovaj brod bi mogao biti jedan zanimljivi brend, idealna turistički točka", kaže Simčić.

Trebao bi biti privezan tik do starih dizalica, u blizini mosta zaljubljenih, a navodno je i sam bio poznat kao ljubavno gnijezdo. Uz kontroverze Titove prošlosti idealan turistički mamac.

Kopirati
Drag cursor here to close