Prvih 1000 uzoraka

Telemach uz banku koštane srži koja će biti smještena u Mostaru

Lifestyle / Flash | 26. 11. 2015. u 16:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Telemach prati formiranje ovoga projekta od njegovog samog početka, i na taj način izravno pomaže liječenje građana BiH.

Na obljetnicu uzimanja prvih uzoraka krvi za potrebe osnivanja bosanskohercegovačke banke koštane srži, koja će biti smještena u Mostaru.

Uposlenici tvrtke Telemach su bili prvi koji su dali krv za potrebe kampanje sakupljanja uzoraka krvi, održane ispred Katedrale u Sarajevu. Prvih 1000 uzoraka je arhivirano, a na prikupljanju preostalih 500 raditi će se idućih mjeseci.

"BiH jedina u regiji nema Banku koštane srži, a vrijednost osnivanja Banke koštane srži je neprocjenjiva. U BiH, na godišnjoj razini od 60 oboljelih, 47 osoba gubi bitku za život, a najviše zbog 300.000 KM potrebnih za liječenje. Ako bismo formirali svoju Banku, trošak liječenja bi se smanjio, i tako povećala mogućnost učinkovitosti liječenja. Telemach, kao društveno odgovorna tvtka, uvijek podržava projekte koji su korisni za društvo u kojem djeluje. Osnivanje Banke koštane srži je od velike važnosti, zbog čega smo mi i dalje uz organizaciju - kazao je Željko Batistić, generalni direktor kompanije Telemach.

Kopirati
Drag cursor here to close