Najliše misto na svitu

Tam Tam Music Festival – Sućuraj, Otok Hvar

Lifestyle / Flash | 15. 07. 2017. u 14:00 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tam Tam Music Festival je, kako ga od milja zovemo ''najveći mali festival'' u Hrvatskoj koji u Sućuraj na otoku Hvaru već šestu godinu za redom dovodi renomirana imena alternativne glazbene scene iz cijele regije. Pokrenut od stane U.G. ''PELIŠNJAK'' 2011. godine sa ciljem da obogati ponudu Sućurja ne samo za mlade, nego i za goste turiste svih generacija. Tam Tam Music Festival obuhvaća ne samo glazbene nastupe, nego cijeli niz aktivnosti poput raznih WORKSHOP-ova kao grafiti radionice, glazbene radionice, likovne radionice i radionice Yoge koje vodi certificirana učiteljica joge, prof. Ilijana Vujnović.

Ove godine festival traje 7 dana obzirom da festival ima jednu novost, a to je festivalski kamp ''TAMp'' koji će biti otvoren svih 7 dana trajanja festivala (24.-30.07.2017.), a koji se nalazi u neposrednoj blizini gradske plaže Ćesminica i svega 300 metara zračne linije od samog središta Sućurja.

Kamp ''TAMp''je oformljen u predivnoj borovoj šumi, svega 2 metra od kristalno čistog i bistrog mora, koje već na fotografijama ostavlja posjetioce ''bez daha'', a opremljen je tuševima, strujom, vodom, kao i sanitarnim čvorom.

U glazbenom dijelu festivala koji će trajati 2 dana, 29. i 30. srpanj 2017. godine Tam Tam Music Festival ugostiti će 10 trenutno najrenomiranijih imena rock scene u Hrvatskoj, ali i regiji, a koje predvode poznati bend ABOP koji se sastoji od članova grupe Elemental i najpoznatijeg splitskog hip hop benda TBF , zatim SEVEN THAT SPELLS, genijalni rock and roll bend iz Zagreba koji je svoja djela predstavio na najrenomiranijim svjetskim glazbenim festivalima, REPETITOR kao najtraženiji beogradski rock bend koji zagrebačku Tvornicu kulture puni i po nekoliko puta za redom, a za ljubitelje profinjenijeg i nježnijeg zvuka festival dovodi grupu PRIDJEVI na čijem se čelu nalazi jedan od najljepših hrvatskih vokala, kantautorica Ivana Picek. Mlada splitska kantautorica BILLY JOAN nakratko će sućuransku rivu pretvoriti u filmsku kulisu stapajući ljepotu porta Sućuraj sa notama svojih punk-rock 'n' blues skladbi, točnije, ona će održati svoj solo nastup na jednom od punktova koje odlučimo oplemeniti ovim performansom.

Iz Slovenije nam u goste dolazi i DEJAN ŠTEMBERGER, mladi perkusionist koji će nam predstaviti instrument HANG DRUM, koji su neki od vas i vidjeli, ali ne i imali priliku da taj čarobni instrument čuju u debelom hladu borove šume u Ćesminici, jednoj od najljepših plaža otoka Hvara.

Na Facebook stranici festivala možete pogledati kompletnu listu izvođaća, kao i cijeli program koji će Tam Tam obuhvatiti.

Uz glavni dio programa udruga „Pelišnjak“ organizira i bogat kulturno-umjetnički program koji će se održavati na više lokacija u Sućurju, a trajat će od 24. do 30. srpnja .

Kulturno-umjetnički dio programa festivala obuhvaća dvije izložbe.

Izložba fotografija ''SYMBOLS OF SUĆURAJ'', autora Franje Modrića, otvara se za posjetitelje festivala, ali i za sve goste Sućurja, 24.srpnja sa početkom u 20:00h, u predvorju crkve Sv. Jurja, te će biti prva OUTDOOR izložba fotografija ikad postavljena na ovom dijelu otoka Hvara. Izložba predstavlja 20 fotografija sa isključivo motivima Sućurja, njegovih žitelja, kao i predivnih pejzaža i boja koje ovaj kraj, ovisno od dobu dana ili godine stvara.

U crkvi Sv. Ante iz 17.stoljeća biti će postavljena izložba ''KIPARENA ORIJENTALNA GLAZBALA'' akademskog kipara Stipana Kujundžića iz Imotskog na kojoj će autor predstaviti svoje rukotvorine odnosno ručno i specifično izrađena tradicionalna glazbala koja su obilježila hrvatsku glazbenu povijest i periodično se pojavljivala u narodu, stoga se u opusu izložbe nalaze i indijsko glazbalo SAROD, bugarska LIJERICA, mongolska DOMBRA, turska violina KEMANČE, kao i naše narodno glazbalo GUSLE.

Također, ove godine Tam Tam Festival udružio je snage sa Tabor Film Festivalom koji je partner festivala, te će u sklopu kulturno-umjetničkog dijela programa festivala biti prikazane retrospektive filmova. Ljetno kino biti će postavljeno na atraktivnim lokacijama pod vedrim nebom najsunčanijeg otoka u Hrvatskoj i prikazivati će 3 programa od kojih će svaki biti sastavljen od 10 filmova.

Jedan od programa namjenjen je najmlađim naraštajima koji će malo odmoriti od svojih igrica, mobitela i tableta uz klasike koji su obilježili i naša djetinjstva, kao što je ''JEŽEVA KUĆICA'', animirani film koji je svojevremeno posjetio i BERLINALE

Sve informacije o Sućurju, o povijesti mjesta, smještaju, fotografije rajskih plaža i komentare potražite na www.sućuraj.com , stranici koju je uz brata prof. Martina Modrića, inaće počasnog člana udruge Pelišnjak, pokrenuo jedan od inicijatora Tam Tam Music Festivala, predsjednik Udruge građana ''PELIŠNJAK'' – Ante Modrić

U nastavku teksta pogledajte cijeli program festivala.

Dođite i vidite zašto Sućuraj zovu – ''NAJLIŠE MISTO NA SVITU''

Program 6. TAM TAM Music Festivala

24.07.2017.

- KAMp TAMp otvara vrata za goste
- Otvorenje izložbe fotografija Franje Modrića
- Retrospektiva filmova sa 15. Tabor Film Festivala

25.07.2017.

- BILLIE JOAN

26.07.2017.

- Otvorenje izložbe glazbala akademskog kipara Stipana Kujundžića

27.07.2017.

-  Retrospektiva filmova sa 15. Tabor Film Festivala

28.07.2017.

 - REPETITOR, ABOP, PRIDJEVI, MOSKAU, UMRETI FIT

29.07.2017.

- SEVEN THAT SPELLS, SEINE, IGRALOM, SPIRIDON, DOGS IN KAVALA

Cijena jednodnevne ulaznice za 28. ili 29. srpnja je 70 kn, dvodnevne 100 kn, a cijena festivalske ulaznice koja obuhvaća šestodnevni boravak u kampu od 24. do 30. srpnja i kompletan program TAM TAM Music Festivala iznosi 300 kn.

Ulaznice se mogu kupiti online putem sustava Entrio / www.entrio.hr

28 / 29 / 7 – JEDNODNEVNA ULAZNICA - 70 kn

28 + 29 / 7 – DVODNEVNA ULAZNICA – 100 kn

24 – 30 / 7 – FESTIVALSKA ULAZNICA* – 300 kn

*obuhvaća šestodnevni boravak u kampu od 24. do 30. srpnja i kompletan program TAM TAM Music Festivala

Kopirati
Drag cursor here to close