Bratimljeni gradovi

Talijanski motociklisti sedmu godinu zaredom pohode u Mostar

Lifestyle / Flash | 23. 04. 2017. u 00:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu su motociklisti iz dva talijanska moto kluba posjetili Mostar gdje su se družili sa njihovim domaćinom predsjednikom Moto kuba 'Herceg' Emirom Topuzom, te sa službenicima iz Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara.

Motociklisti su došli iz klubova 'Gold wing' i 'Fiamme del Polesine', te je ovo njihova sedma godina kako dolaze u posjet Mostaru i Hercegovini, rekao je za Bljesak.info Paolo Zanellano. Osim Mostara u njihovom programu obilaska su Sarajevo i Dubrovnik, ali je grad na Neretvi kao svojevrsna polazna točka u BiH, jer su se, kako je rekao Zanellano, svi zaljubili u ovaj grad.

On je rekao kako su motociklisti koji su krenuli na put imali peh, jer ih je tijekom putovanja zadesilo hladno i ružno vrijeme, te je veći broj njih ostao u smještajima u Međugorju gdje se liječe od prehlade. U Mostar je došlo oko 20 motocikala sa vozačima i suvozačima, a na put je krenulo njih oko 100.

Grad i okolica Mostara su utoliko ljepši, jer je Gradska uprava stavila na raspolaganje svoje zaposlenike, vrijeme i znanje kako bi gostima iz Italije na što bolji način prezentirali grad, ali i prigradska naselja i prirodne ljepote kao što je to bio slučaj prošle godine kada su obišli Bunu i Blagaj. Ove godine motociklisti su trebali posjetiti park prirode Hutovo blato, međutim zbog bolesti većine osoba iz grupe, posjet će biti odložen za narednu godinu.

Na pitanje jesu li kolege motociklisti iz Mostara i Hercegovine bili u posjetu kod njih u Italiji, Zanellano je odgovorio: "Do sada smo uvijek mi bii ti koji su dolazili, tako da još nije zabilježena skupna posjeta bajkera iz Hercegovine našem klubu ili regiji. Bilo bi nam zadovoljstvo kada bi motociklisti iz ove regije došli kod nas".

Zanellano je istaknuo kako klub 'Gold wing' nije lokalnog nivoa, nego djeluju na razini države, te na taj način okupljaju bajkere iz svih kategorija, a to se vidi i po motorima koji su krenuli na ovaj put. "Drago bi nam bilo kada bi bajkeri iz BiH došli kod nas, te da na taj način uspostavimo svojevrsni most između naše dvije zemlje", poručio je on.

Predsjednik kluba 'Fiamme del Polesine' Santino Scuro rekao je kako oni djeluju na području Venecije, Padove i ostalih mjesta u toj regiji, te da taj klub trenutno broji oko 200 članova.

"Cilj nam je zabavljati se i putovati tijekom cijele godine, te na gotovo svakom putovanju imamo i neku aktivnost. Na kraju godine i kod svih tih aktivnosti, sav prikupljeni prihod dajemo u dobrotvorne svrhe. Najčešće odabiremo udruge djece s posebnim potrebama, udruge djece bez roditeljske skrbi i slično", kazao je Scuro.

"Presretni smo što već nekoliko godina zaredom nama u posjet dolaze naši prijatelji iz Italije, motociklisti s kojima smo napravili bratimljenje klubova", kazao je Topuz. Istaknuo je da među ovim motociklistima iz Italije ima bivših carabinera, policajaca, vojnih atašea, pripadnika SFOR-a i sl. "Obećali smo im uzvratiti posjetu, pa se nadamo kako će doći i do realizacije u narednom periodu", kazao je Topuz.

Gosti iz Italije sa domaćinima su obišli Stari grad u Mostaru, a posjetili su i Blagaj.

Kopirati
Drag cursor here to close