Strah zbog sigurnosti

Tajland zbog sigurnosti namjerava turiste opremiti identifikacijskom narukvicom

Lifestyle / Flash | 30. 09. 2014. u 14:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajland namjerava opremiti turiste identifikacijskom narukvicom zbog straha stranih posjetitelja za svoju sigurnost, naročito poslije nedavnog ubojstva dvoje mladih Britanaca.

Prema ovom programu, narukvice bi se dijelile u hotelima, koji su već spremni sudjelovati, objasnio je agenciji AFP Arnuparp Gaesornsuwan, generalni direktor odjela za turizam.

''Bilo što da im se dogodi, mogli bismo znati njihovo ime, državljanstvo i njihov hotel'', kazao je on i dodao da narukvica neće sadržati više osobnih podataka nego što ih ima u obrascima popunjenim u imigracijskom uredu.

Šef policije zadužen za turiste general Apichaui Tiarmataya je precizirao da se radi o "dobrovoljnoj mjeri".

''Ako su pijani i zaspu na plaži, možemo ih vratiti u njihov hotel'', kazao je on dodavši da bi se program trebao uskoro primjenjivati na nekoliko otoka, među kojim je Koh Tao, gdje su sredinom rujna na plaži pronađena beživotna tijela dvoje golih britanskih turista.

Ovo dvostruko ubojstvo nanijelo je novi udarac turizmu koji su već pogodili mjeseci demonstracija završenih državnim udarom u svibnju. Tajland je prošle godine imao 26,5 milijuna posjetitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close