Tribute

System of a Down na mostarski način

Lifestyle / Flash | 05. 08. 2015. u 20:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 13.8., u OKC Abrašević u Mostaru imat ćete priliku čuti kako System of a down zvuči u izvedbi mostarskih glazbenika. Ovaj tribute bend čine Andrija Lesko, Ivo Bradvica, Milijan Raspudić i Matej Alpeza.

Koncert počinje u 21.30h, a cijena ulaznice je 5 KM.

Dođite i iskoristite jedinstvenu priliku da doživite sirovu energiju koju nose pjesme jednog od najboljih rock/metal bendova novijega datuma! 

System of a Down – kalifornijski glazbeni sastav kojega čine četvorica glazbenika armenskog podrijetla. Nastali su 1994. godine, a njihov glazbeni izričaj obuhvaća rock, metal, te armensku narodnu glazbu. Zbog mnogo eksperimentiranja, glazbu System of a Downa nije jednostavno kategorizirati.

Najčešči žanrovi kojima se opisuje njihova glazba su alternativni metal, art rock, eksperimentalni rock, nu metal i progresivni metal, ali njihovu glazbu je vjerojatno najbolje opisao gitarist Daron Malakian: "Mislim da ne zvučimo poput nikog drugog. Smatram nas System of a Downom."

Sastav je poznat po izražavanju svojih političkih stavova, kritiziranju američke imperijalne politike te utjecaja medija na moderno društvo. Jedan od motiva u njihovim pjesmama je i armenski genocid. System of a Down je također član neprofitne organizacije Axis of Justice, koju je osnovao Tankian zajedno sa Tomom Morellom iz sastava Rage Against The Machine, a čiji je cilj povezivanje glazbenika, obožavatelja i političkih organizacija u borbi za društvenu pravdu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close