Svečanost

Svečanom akademijom u Jablanici obilježen Dan državnosti

Lifestyle / Flash | 24. 11. 2014. u 13:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom akdemijom Općinskog vijeća Jablanica, na prigodan način obilježen je jedan od najznačajnijih datuma u tisućgodišnjoj povijesti naše domovine, 25. studeni - Dan državnosti BiH.

Akademiji su pored vijećnika Općinskog vijeća Jablanica prisustvovali: predstavnici vjerskih institucija i zajednica, predstavnici boračkih populacija, predstavnici javnog, gospodarskog i kulturnog života u općini Jablanica, učenici Srednje škole Jablanica, predstavnici Sabnor-a Jablanica i UG 'Josip Broz Tito' Jablanica, predstavnici međunarodnih organizacija i institucija, te predstavnici medija.

Centralni događaj akademije bio je prigodan referat Općinskog načelnika Salema Dedića, koji je prisutne u Kino dvorani Jablanica podsjetio na najznačajnije datume i događaje iz burne prošlosti naše zemlje.

U povodu Dana državnosti BiH, Općinski načelnik raspisao je nagradni literarni natječaj za učenike Srednje škole i tom prilikom uručio novčane nagrade učenicama: prvonagrađenoj Mireli Kovačević učenici IV b razreda, drugonagrađenoj Selmi Palić učenici II a i trećenagrađenoj Naidi Imamović učenici IV a razreda.

U glazbeno-scenskom dijelu svečane akademije nastupio je zbor učenika Osnovne škole 'Suljo Čilić' Jablanica i Folklorni ansambl 'Neretva' Jablanica.

U povodu Dana državnosti BiH, u utorak, 25.11.2014. godine u 11 sati održat će se polaganje cvijeća na Partizanskom groblju, zatim Centralnom spomen obilježju, te pred bistama jablaničkih prvoboraca u Parku.

Kopirati
Drag cursor here to close