Mostar-jedna od stanica

Sve više sudionika šetnje za ozdravljenje

Lifestyle / Flash | 05. 09. 2015. u 11:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Registracija za 'Race for the cure' (Šetnja za ozdravljenje) održana je danas u više od 20 gradova širom Bosne i Hercegovine (Banja Luka, Zenica, brčko, Kiseljak, Jajce, Kakanj, Cazin, Goražde...).

Šetnja će biti održana 3. listopada kada će se na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu okupiti veliki broj osoba iz cijele države radi podizanja svijesti i osnaživanja zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Akcija je svjetskih razmjera i sudjeluje više od 150 gradova. Svake godine odazove se nekoliko milijuna ljudi. Ranijih godina akciji se odazivalo nekoliko tisuća osoba, a podršku su davali predstavnici veleposlanstava, vlasti i javnih ličnosti.

registracija sudionika za šetnju u Mostaru se održala ispred Mepas malla, gdje je voditeljica udruge 'Novi pogled' Maja Memić rekla kako se u Sarajevu svake godine okupi sve veći broj mladih, starih, muškaraca, djevojaka, žena bez obzira jesu li oboljeli ili ne.

Registracija košta sedam KM, a prilikom registracije na poklon se dobiva majica s logom 'Race for the cure'. Sva sredstva prikupljena od registracije bit će utrošena za kupovinu poklon paketića za svaku novooperiranu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

Broj registriranih osoba u BiH veći je svake godine. U rujnu 2008. godine registrirano je 1.000 sudionika, a šest godina poslije 7.000 osoba. Od registracija u 2014. izvršeno je 2.000 besplatnih mamografskih pregleda u ruralnim i na poplavljenim područjima.

Kopirati
Drag cursor here to close