U Bosanskom Petrovcu

Susreti mladih iz bivše Jugoslavije pod motom ''Upoznajmo se da bi nam život bio ljepši''

Lifestyle / Flash | 25. 03. 2015. u 16:50 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić i direktoricu Centra za kulturu Milica Kecman danas su se sastali s predstavnicima Koordinacionog odbora Foruma "Most prijateljstva" iz Čelareva u Republici Srbiji.

Ova međunarodna organizacija, kako je rečeno, svake godine organizira susrete mladih iz država bivše Jugoslavije pod nazivom "Upoznajmo se da bi nam život bio ljepši". Oni će se ove godine održati u Bosanskom Petrovcu, 18. i 19. travnja.

''Ovo druženje mladih ima za cilj da oni, s obzirom na to da dolaze iz različitih država bivše Jugoslavije, dolaskom u Bosanski Petrovac upoznaju vrlo vrijedno kulturno nasljeđe ovog grada, te da upoznaju običaje našeg stanovništva, sa svim njegovim različitostima i zajedništvom'', kazala je članica Koordinacijskog odbora Foruma u Bosanskom Petrovcu Azra Družić.

Na ovogodišnjim Susretima mladih, kako je planirano, sudjelovat će 50 mladih iz brojnih gradova bivše Jugoslavije, među kojima su Visoko, Novi Sad, Tuzla, Bačka Palanka, Bujanovac, Priština, Bitolj, Leskovac i drugi.

''Zahvaljujem mladima u Bosanskom Petrovcu što su prepoznali važnost kulture i odlučili dovesti mlade iz regije da posjete kulturno nasljeđe, jer sigurno imaju što vidjeti, i Muzej Jovana Bijelića, i Biblioteku Skendera Kulenovića, itd.'', kazao je načelnik Hujić.

Zajedno sa direktoricom Kecman pohvalio je ideje mladih iz Foruma u Bosanskom Petrovcu i obećao podršku predstojećim Susretima mladih.

Kopirati
Drag cursor here to close