Zanimljivo

Stvari koje sigurno niste znali o ženskom spolnom organu

Lifestyle / Zdravlje | 07. 09. 2017. u 19:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako sve dame imaju vaginu, pitanje je koliko znaju o njoj.

Pretpostavljamo da ćete biti iznenađeni nakon što pročitate nekoliko informacija o organu koji nam je "dobro poznat", piše Ordinacija.hr.

Krenimo redom...

1. Vagina je organ koji se sam čisti

Suprotno poznatom mišljenju, ne trebate se prati stalno jer se vagina sama čisti. Kako? Proizvodi zaštitnu supstancu kako bi se riješila neželjenih tekućina i bakterija.

2. Orgazam je bolji od bilo koje tablete protiv bolova

Za vrijeme orgazma mozak otpušta horomon endorfin koji djeluje otprilike kao prirodni morfij. Rezultat nije samo nalet euforije već će orgazam smiriti bolove.

3. Male djevojke nemaju male vagine

Radi se o mitu da visoke djevojke imaju velike vagine. Realno je nemoguće imati "usku" vaginu jer je to elastičan organ koji se širi prema potrebi.

4. Cure i dečki – svi smo isti

Možda se ne primjeti sličnost ali klitoris i penis započinju "život" od istog tkiva. Tijekom prvih 8 tjedana od začeća, tkivo će se pretvoriti u penis ili klitoris.

5. Nisu sve gljivice loše

Gljivična infekcija je ustvari pretjerano razmnožavanje onih koje već žive u vašoj vagini, a to se događa zbog pada imuniteta, loše prehrane ili uporabe antibiotika.

6. Zdrava vagina nema mirisa

Ako ste u formi i zdravi, vaša vagina ne bi trebala imati mirisa, što znači da će jak miris biti signal da posjetite liječnika. Može se raditi o dehidraciji, gljivičnoj infekciji ili pretjeranom unosu vitaminskih nadomjestaka.

7. Ejakulacija nije rezervirana samo za muškarce

Jeste li ikad imali osječaj da morate na toalet tijekom seksa pa ste se malo suzdržali? Možda ste upravo zaustavili ejakulaciju? Iako znastvenici još nisu otkrili kako točno dolazi do ženske ejakulacije, ona sigurno postoji...

8. Veličina stvarno nije važna

Prosječna vagina je velika otprilike 3 centimetra, ali se brojke mijenjaju jednom kad je žena uzbuđena. To bi značilo da veličina penisa stvarno nije važna (osim ako se radi o ekstemima).

9. Kako se zove?

Rodnica ili vagina (potječe od lat. riječi vagina što znači "korice mača") naziv je za ženski spolni organ. Metafore smišljate sami...

10. Nema svaka žena G točku

Znanstvenici su saznali gdje se nalazi ova točka 2008. godine. Negativna strana tog istraživanja je ta da su saznali i kako ona nije nešto što ima svaka žena... Žao nam je.

11. Vagina se nakon poroda vraća u prvobitno stanje

Iako je zastrašujuć proces, vagina se može raširiti koliko je potrebno za vrijeme poroda pa one horor priče padaju u vodu... Većini se vagina ipak nakon poroda smanji kao da se ništa nije dogodilo.

Kopirati
Drag cursor here to close