Nešto drugačije

Street workout: Mladići koji mijenjaju životne navike

Lifestyle / Flash | 23. 08. 2014. u 06:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velija Borić i Ahmed Nezirević su dvojica mladih, veoma zanimljivih i vrijednih stanovnika Konjica, koji svojim atraktivnim sportom promoviraju zdrav život, zdrav natjecateljski duh, druženje, promoviraju bolji i ljepši Konjic.

Ahmed (1999.) se karateom aktivno bavi već punih osam godina, a Velija (1998.) je u teretanu je krenuo prije dvije godine. Samo nekoliko mjeseci im je trebalo da usavrše svoje vježbe Street Workaut-a. Snimili su dva kratkometražna filma, u kojem su pokazali šta su do sada naučili.

Grupa im se zove "Anarchy 22", svakodnevno vježbaju zajedno, ali žele proširenje grupe. "Djevojke i momci, smanjite sjedenje, tračanje, FB, dosađivanje, prekinite nezdrav način života, dođite u našu grupu", poručili su sportaši.

Za Mojkonjic.com Velija je rekao," ...onda je došao taj period kada sam pogledao i razmislio o ljudima koji me okružuju i vidio sam da većinom svi imaju isti način življenja. Svaki vikend se svodio na isto, pa sam zbog toga odlučio da ja želim promjene u svom životu, a prva koju sam napravio bila je da se posvetim sportu i u isto vrijeme da radim nešto novo i neobično. I tad na scenu stupa Street Workout u kojem sam pronašao sebe. Odlučio sam da se maksimalno posvetim tome, jer to je ono što mene ispunjava i što stvarno volim".

Njihova najveća podrška su njihovi prijatelji koji su vrlo dobro prihvatili ovo što rade, a neki su im se čak i pridružili.

"Želimo privući što više omladine sportu, koji jača duh, razvija tijelo, želimo dokazati da je sve moguće uraditi i ostvariti ako se samo dovoljno posvetimo tome što radimo. Ova grupa, koja je osnovana u našem gradu savršen je početak, očekujemo podršku nadležnih iz lokalne vlasti od kojih ćemo tražiti sredstva za izradu prave podloge za Street Workout", poručili su. Oni idu dalje, a vi?

Kopirati
Drag cursor here to close