kretivna energija

Street Arts Festival ponovno na ulicama Mostara

Lifestyle / Flash | 29. 04. 2016. u 12:34 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješne četiri godine održavanja, bliži se 5. međunarodni Street Arts Festival Mostar koji donosi umjetnost u javni prostor grada, umrežava umjetnike iz cijeloga svijeta te kao takav kreira multikulturalnu platformu ulične umjetnosti u Mostaru.

Festival će se održati od 20.svibnja do 4.lipnja te će okupiti učenike UWC Mostar, lokalne umjetnike te umjetnike iz Sarajeva, Banja Luke, Beograda, Zagreba i Splita. Također će ugostiti umjetnike iz Italije, Švicarske , Estonije ,Austrije i Chilea.

“Festivalom smo uspjeli pokrenuti neiskorištenu kreativnu energiju grada i mladih te smo otvorili prostor za umjetničko djelovanje profesionalaca kao i amatera . Iako to nismo očekivali u početku, Street Art u Mostaru postao je prepoznat u cijelom svijetu, ", istaknula je jedna od osnivačica festivala Marina Đapić.

Tijekom 16 dana održavanja festivala oslikavat će se zidne površine na različitim dijelovima grada, a također će se održati off programi koji objedinjuju prve samostalne izložbe mladih autorica, koncerte, jam sessione, performanse te radionice i sadržaje za sve generacije koje su pripremili učenici UWC Mostar.

Više o programu i detaljima festivala pogledajte na Facebook stranici Festivala.

Street Arts Festival implementira se ispred Vijeća mladih Grada Mostara i Koledža ujedinjenog svijeta Mostar. Uz implementatore, realizaciju ovogodišnjeg festivala omogućili su : Grad Mostar, Schuler Helfen Leben, OKC Abrašević, Turistička zajednica HNŽ, Logos, ASI Reisen , Print Team i Bambsy.

Kopirati
Drag cursor here to close