Programi i koncerti

Što vas očekuje za Novu godinu u regiji?

Lifestyle / Flash | 09. 12. 2016. u 09:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od većine bh. gradova, gradovi u regiji će više dana proslavljati odlazak stare, a doček Nove godine. Na dočeke na trgovima su potrošeni milijuni, a svi garantiraju jedno, a to je luda i nezaboravna zabava.

Zagreb je odlučio dovesti svjetski poznate glazbenike na Croatia Winter Music Festival koji će trajati do 31. prosinca do 6. siječnja 2017. godine. Armin Van Buuren, Umek, David Gravell, Sander Van Doorn, MOTi, Julian Jordan, Juicy M samo su neki od glazbenika koji će nastupati u zagrebačkoj Areni.

Hrvatski glazbenici nastupaju na trgovima

Dok će elektro glazba dominirati Zagrebom, Splićane na dočeku očekuju drugačiji ritmovi uz Petra Grašu i grupu Buđenje.

I u Dubrovniku će novogodišnji program trajati više dana. Naime, 31. prosinca bit će organiziran jutarnji program uz klapu Ragusa, te dječji doček Nove uz popularnog Jolu. Jole će nastupiti i u večernjem programu uz Doris Dragović i DJ-e. U nedjelju, odnosno 1. siječnja zabava će biti nastavljena uz klape Iskon i Cambi.

Rijeka će u Novu ući uz Iz@ i Borgie, En Face, Gibonni i Belfast Food, a Zadar uz Tomislava Bralića, Klapu Intrade i Ivana Zaka. Grupa Vigor će uvesti Osječane u Novu, a Puljane grupa Hladno Pivo. Rovinju u Novu ulazi uz Tonija Centinskog, dok će Colonia u 2017. Uvesti stanovnike Makarske.

U Opatiji će biti dva dočeka na otvorenom. Na jednom će nastupiti Božidarka Matija Čerina - Bogica, Largo i DJ Bura Avantura, a na drugom 'Mauro Staraj i La Banda' te Neno Belan i Fiumensi.

Jedan od popularnijih dočeka u regiji je svakako onaj beogradski. U ovom gradu će 29. prosinca nastupiti Kiki Lesendrić i Piloti i Tropiko bend, 30. prosinca Bijelo dugme i Aca Lukas, a za doček nastupaju Bajaga i instruktori i Plavi orkestar. U Novom Sadu će za doček nastupiti navodno nastupiti Zdravko Čolić.

Višednevna zabava u Crnoj Gori

Crna Gora jedna je od popularnih destinacija za novogodišnje dočeke. Veći gradovi poput Budve, Podgorice, Tivta i Herceg Novog organiziraju više događaja i koncerata za doček.

U Tivtu 31. prosinca nastupaju Prljavo Kazalište, Nina Petković i DJ Perry-a. Prvog siječnja će bit održan popodnevni koncert uz Anu Rucner, dok će na reprizi Nove nastupiti Haris Džinović uz Vanju Radovanovića & VIII2 i DJ Perry-a.

Budva je za 31. prosinac najavila koncerte grupe Perper i Željka Joksimovića, a za 1. siječanj koncerte grupa Highway Trio, Sergej Ćetković, Parni valjak. Drugog siječnja 2017. godine nastupaju Vanja Radovanović – Miladin Šobić tribute, Frajle, Neno Belan.

U Herceg Novom 30. prosinca nastupaju ansambl Toć, Tropico band, a za doček 31. prosinca je najavljena zabava uz Perpetuum Mobile Band i Dženana Lončarevića. U gradskoj luki Škver iste večeri nastupaju DJ: Toni Rios (DE) Yvan Genkins (CH), P.S (MNE), Nessuno (MNE), Bodzie (MNE), Soft 85 (MNE), Budo Sukovic (MNE) + gosti iznenađenja. Za reprizu Nove nastupaju St.Louis band i Lexington band.

U Podgorici za doček nastupaju koncert Knez i Zoran Kalezić, dok će za zabavu na reprizi Nove bit zadužena grupa Miligram.

Bar će se za ulazak u novu spremati više dana. Zabava počinje 26. prosinca, a trajat će do 1. siječnja. Nakon više dana raznih KUD-ova i manje poznatih glazbenika, 31. prosinca nastupa Severina, a 1. siječnja grupa Akademia i Bajaga.

Kopirati
Drag cursor here to close