Oprezno

Što nikome ne smijete pričati o svom partneru

Lifestyle / Seksualnost | 17. 04. 2014. u 17:31 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izlazak s prijateljicama nikako se ne bi smio pretvoriti u trač partiju u kojoj su na tapeti vaši partneri, pogotovo kad se radi o nekim tajnama. Priča o srednjoškolskom dečku i njegovim manama možda je OK, no budite ekstra pažljivi kad pričate o svom partneru.

Neke stvari treba prešutjeti iako biste ih žarko htjeli podijeliti s prijateljicama:

Njegove strahove
Strahove koje je podijelio s vama u povjerenju nikako nije dobro otkriti prijateljicama, premda recimo njegov strah od paukova ili žohara vama zvuči urnebesno smiješno. 'Otkrivati njegove u povjerenju otkrivene tajne znači izdati ga i pokazati da niste osoba kojoj se treba povjeriti', kaže Sue Johnson, autorica knjige 'Love Sense: The Revolutionary New Science of Romantic Relationships'. Ovo je klasičan prvi korak u gubitku povjerenja, dodaje. Prije nego što otkrijete njegove tajne razmislite kako bi se osjećao zbog tog vašeg čina i tako spriječite da ga povrijedite.

Ne pričajte o svom seksualnom životu
'Pričati o veličini, tehnici i njegovim vještinama strogo je zabranjeno', kaže Elizabeth Lombardo, autorica knjige 'A Happy You: Your Ultimate Prescription for Happiness'. Kao što su žene osjetljive na svoj izgled pa npr. nijednoj ne bi bilo drago čuti da je suprug otkrio prijateljima da nosi steznik, isto vrijedi za muškarce - osjećao bi se izdano.

Ne otkrivajte njegove ružne navike njegovoj obitelji
S time trebate biti iznimno oprezni. Ne želite stvoriti dodatne tenzije i dati materijala da pomisle kako smatrate da su to njihove negativne refleksije, objašnjava Lombardo.

Ne pričajte o njegovoj nedostatnoj zaradi
Ispričati prijateljima da je vašeg supruga zaobišlo još jedno promaknuće može učiniti više štete nego koristi. Moderno doba naučilo nas je da muškarci moraju biti sposobni i sve kontrolirati, kaže Johnson. Svi znamo da je to nemoguće, no zašto naglašavati drugima da vaš suprug u tom trenutku ne vlada jednim segmentom svog života.

Ne naglašavajte to da i nije neki majstor
Uništio je nešto pokušavajući sam to napraviti, ne zna zamijeniti slavinu i slično. No vaši prijatelji to ne trebaju znati. Muškarci ponekad izjednačavaju muškost sa sposobnošću popravljanja stvari. Iako se ideja čini staromodna, mnogi je muškarci još uvijek ozbiljno doživljavaju. Stoga jezik za zube.

Ne prenosite njegove negativne komentare vaših prijatelja
Podijeliti te negativne komentare s obitelji i prijateljima ravno je propasti. Ako im to prenesete, neće se više htjeti družiti s njim. Radije ga pozitivno motivirajte, recite mu da vam to smeta i istaknite njihove pozitivne strane.

Ne ističite njegov čudan odnos s članom obitelji
Muškarci mogu biti vrlo spori u rješavanju nekih konflikata s obitelji. Koliko god bili uznemireni time što ih on ne rješava, prenošenje toga drugima neće pomoći rješavanju problema. ''Na njemu je da odluči hoće li razgovarati o problemima sa svojim prijateljima i rodbinom', kaže Lombardo. Možda ne razumijete taj proces, ali probajte ga poštovati. 'Pokazivanje empatije ključno je za siguran, ljubavlju ispunjen odnos'', kaže Johnson.

Ne otkrivajte teške trenutke iz njegove prošlosti
Ženama je dozvoljeno da budu ranjive. No to vam ne daje za pravo da kolegama i prijateljima prepričavate neke teške trenutke koje je vaš suprug proživio i koje vam je povjerio.

Kopirati
Drag cursor here to close