obilazak

Što je turistima u Sarajevu atraktivno?

Lifestyle / Flash | 24. 08. 2016. u 08:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spomenički kompleks Tunel spasa i ove godine je jedna od najatraktivnijih destinacija za sve turiste svijeta koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo.

Kustosica Spomeničkog kompleksa Tunel D-B Dina Memić izjavila je Feni da je u prvih sedam mjeseci ove godine Tunel spasa posjetilo oko 60.000 posjetitelja.

Govoreći o posjetama tijekog proteklog Sarajevo Film Festivala, Memić ističe da je zabilježeno sedam-osam službenih posjeta izaslanstava SFF-a Tunelu spasa te najznačajnija, posjeta slavnog holivudskog glumca Roberta De Nira.

Memić navodi da su u posljednje vrijeme Arapi jedni od najbrojnih posjetitelja Spomeničkog kompleksa Tunel spasa.

Također, registiran je i veliki porast posjetitelja koji dolaze iz Italije, a Memić kaže da ne manjka ni posjetitelja iz drugih krajeva svijeta, Amerike, Španije, Portugala...

Stalna muzejska postavka Spomeničkog kompleksta Muzej spasa podijeljena je na nekoliko segmenata.

''Svaki posjetitelj, prije svega, na dolasku dobije kratko objašnjenje o opsadi Sarajeva i svemu onome što je prethodilo samoj ideji i izgradnji tunela. Potom je u ponudi i dokumentarni film, stalna muzejska postavka i na kraju prolazak kroz autentičnih 25 metara tunela'', napominje Memić.

Također, za sve posjetitelje osigurana je besplatna uslugu audio vodiča.

Kopirati
Drag cursor here to close